⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur ändrar jag mitt Instagram-lösenord?

Hur ändrar jag mitt Instagram-lösenord?

Instagram är en populär sociala medieplattform som används av miljontals människor över hela världen. Att ändra ditt Instagram-lösenord regelbundet är en viktig säkerhetsåtgärd för att skydda ditt konto från obehörig åtkomst och potentiella hot. Om du vill lära dig hur du ändrar ditt Instagram-lösenord, följ guiden nedan för att se till att ditt konto är säkert och skyddat.

Vad behöver jag för att kunna ändra mitt Instagram-lösenord?

För att kunna ändra ditt Instagram-lösenord behöver du ha tillgång till ditt Instagram-konto från antingen den mobila appen eller webbplatsen. Du behöver också ha tillgång till den e-postadress eller telefonnummer som du använde för att skapa ditt Instagram-konto.

Hur ändrar jag mitt Instagram-lösenord från den mobila appen?

Följ följande steg för att ändra ditt Instagram-lösenord från den mobila appen:

 1. Öppna Instagram-appen på din mobila enhet.
 2. Logga in på ditt konto om du inte redan är inloggad.
 3. Gå till din profil genom att klicka på din profilbild längst ner till höger på skärmen.
 4. Klicka på menyikonen (tre linjer) längst upp till höger på din profil.
 5. Välj “Inställningar” längst ner på menyn.
 6. Klicka på “Säkerhet” och välj sedan “Lösenord”.
 7. Ange ditt nuvarande lösenord och det nya lösenordet du vill använda.
 8. Klicka på “Byt lösenord” för att slutföra ändringen.

Grattis! Du har nu ändrat ditt Instagram-lösenord från den mobila appen.

Hur ändrar jag mitt Instagram-lösenord från webbplatsen?

Följ följande steg för att ändra ditt Instagram-lösenord från webbplatsen:

 1. Gå till Instagrams webbplats på din dator eller mobila enhet.
 2. Klicka på “Logga in” längst upp till höger på skärmen.
 3. Ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in på ditt konto.
 4. Gå till din profil genom att klicka på din profilbild längst upp till höger på skärmen.
 5. Klicka på tandhjulsikonen för “Inställningar” längst upp till höger på din profil.
 6. Välj “Säkerhet” och klicka sedan på “Lösenord”.
 7. Ange ditt nuvarande lösenord och det nya lösenordet du vill använda.
 8. Klicka på “Byt lösenord” för att slutföra ändringen.

Nu har du lyckats ändra ditt Instagram-lösenord från webbplatsen.

Varför är det viktigt att ändra mitt Instagram-lösenord regelbundet?

Att ändra ditt Instagram-lösenord regelbundet är en viktig säkerhetsåtgärd för att förhindra obehörig åtkomst till ditt konto. Genom att byta ut det gamla lösenordet mot ett nytt minskar du risken för att någon annan får tillgång till din profil, bilder och eventuell personlig information.

Eftersom Instagram är en populär plattform kan det finnas potentiella hot och angrepp som riktar sig mot användarnas konton. Genom att ändra ditt lösenord regelbundet minskar du risken för att du blir drabbad av sådana hot och stärker säkerheten för ditt konto.

Det är också viktigt att använda ett starkt lösenord som är svårt att gissa eller knäcka. Undvik att använda enkla kombinationer som “123456” eller “password”. Istället bör du använda en blandning av bokstäver i både stora och små bokstäver, siffror och specialtecken för att skapa ett starkt och unikt lösenord.

Säkerhetstips för att skydda ditt Instagram-konto

Förutom att ändra ditt lösenord regelbundet finns det flera andra säkerhetsåtgärder du kan vidta för att skydda ditt Instagram-konto:

 • Aktivera tvåfaktorsautentisering: Tvåfaktorsautentisering är en extra säkerhetsfunktion som kräver att du verifierar din identitet på ett annat sätt, oftast genom att ange en engångskod som skickas till din telefon. Genom att aktivera denna funktion ökar du säkerheten för ditt konto.
 • Aktivera inloggningaråterkoppling: Inloggningaråterkoppling är en funktion som skickar en varning till din e-postadress eller telefon när någon försöker logga in på ditt konto från en ny enhet eller webbläsare. Genom att aktivera denna funktion får du omedelbar information om eventuell obehörig åtkomst till ditt konto.
 • Var försiktig med att klicka på okända länkar: Undvik att klicka på länkar som skickas till dig via e-post eller direktmeddelanden på Instagram om du inte är säker på att de kommer från en betrodd källa. Dessa länkar kan vara phishing-försök som syftar till att stjäla dina inloggningsuppgifter.
 • Aktivera privatkontoinställningar: Genom att aktivera privatkontoinställningar begränsar du vilka som kan se dina inlägg och följa ditt konto. Endast de personer som du godkänner kommer att kunna se dina bilder och aktiviteter.
 • Var uppmärksam på vilka data du delar: Tänk på att vara försiktig med att dela personlig information eller känsliga uppgifter på Instagram. Undvik att lämna ut ditt telefonnummer, adress eller andra privata detaljer som kan användas mot dig.

Genom att följa dessa säkerhetstips kan du hålla ditt Instagram-konto säkert och skyddat från potentiella hot och obehörig åtkomst.

Sammanfattning

Att ändra ditt Instagram-lösenord regelbundet är en viktig säkerhetsåtgärd för att skydda ditt konto. Genom att följa anvisningarna ovan kan du enkelt ändra ditt lösenord antingen från den mobila appen eller webbplatsen.

Att använda ett starkt och unikt lösenord samt aktivera extra säkerhetsfunktioner som tvåfaktorsautentisering och inloggningaråterkoppling kan ytterligare stärka säkerheten för ditt Instagram-konto. Var också försiktig med att klicka på okända länkar och var restriktiv med att dela personlig information på plattformen.

Genom att vidta dessa säkerhetsåtgärder kan du njuta av att använda Instagram och hålla ditt konto skyddat mot potentiella hot och oönskad åtkomst.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa