⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur delar du en berättelse på Instagram?

Hur delar du en berättelse på Instagram?

Instagram har blivit en av de mest populära sociala mediaplattformarna de senaste åren. Det har inte bara skapat en plats för människor att dela sina liv i bilder och videoklipp, utan har också blivit ett verktyg för att berätta historier på ett visuellt och engagerande sätt. Att dela en berättelse på Instagram kan vara en utmaning, men det är också en möjlighet att nå ut till en stor målgrupp och skapa en stark koppling med dina följare. I den här artikeln kommer vi att utforska olika sätt att dela en berättelse på Instagram och hur du kan maximera ditt följares engagemang.

Varför berätta historier på Instagram?

Att dela en berättelse på Instagram ger dig möjlighet att engagera dig med dina följare på ett personligt och detaljerat sätt. Istället för att bara visa en enskild bild eller ett kort videoklipp kan du använda Instagrams funktioner för att skapa berättande innehåll som tar dina följare på en resa. Att berätta historier låter dig kommunicera din personlighet, dina värderingar eller din produkt på ett mer djupgående sätt och skapa en starkare relation med din publik.

Grundläggande av Instagram Stories

Instagram Stories är en av de mest använda funktionerna på plattformen och ger användarna möjlighet att dela bilder och videor som försvinner efter 24 timmar. Detta gör det till en perfekt plats att dela korta, snabba och ögonblicksbaserade historier. För att dela en berättelse via Instagram Stories kan du följa dessa enkla steg:

 1. Öppna Instagram och tryck på kameraknappen längst upp till vänster på skärmen, eller svep åt höger från din Instagram-feed.
 2. Välj antingen att ta en ny bild/inspelning genom att trycka på den cirkulära knappen längst ner på skärmen eller välj en existerande bild/inspelning genom att svepa upp eller ned på skärmen.
 3. Redigera och anpassa din bild/inspelning genom att använda Instagrams olika verktyg och funktioner. Du kan lägga till text, emojis, filter och ännu mer.
 4. När du är nöjd med ditt innehåll kan du trycka på “Dela till din historia” för att publicera det. Din historia kommer att synas längst upp på dina följares feeds och de kan titta på den genom att trycka på din profilbild.

Använda Stories-berättarmallar

Om du vill ge din Instagram Story en mer genomtänkt och professionell look kan du använda Stories-berättarmallar. Dessa mallar är fördefinierade designmallar som du kan anpassa efter dina behov. Genom att använda dessa mallar kan du skapa visuellt tilltalande och estetiskt tilltalande berättelser som får dina följare att stanna och titta. För att använda Stories-berättarmallar kan du följa dessa steg:

 1. Öppna Instagram och tryck på kameraknappen längst upp till vänster på skärmen, eller svep åt höger från din Instagram-feed.
 2. Välj den bild/inspelning du vill använda för din berättelse genom att svepa upp eller ned på skärmen.
 3. Välj mallar genom att trycka på ikonen som ser ut som en leende ansikte nedanför skärmen.
 4. Välj en mall som passar din berättelse och tryck på den för att anpassa den med ditt eget innehåll.
 5. När du är nöjd med ditt innehåll kan du trycka på “Dela till din historia” för att publicera det.

Använda IGTV för längre berättelser

Med Instagrams IGTV-funktion kan du dela längre videor och skapa mer djupgående berättelser. Du kan använda IGTV för att ge dina följare en mer detaljerad inblick i ditt liv, dina projekt eller din produkt. Att dela längre videor ger dig också möjlighet att engagera dig med din publik under en längre tidsperiod och skapa en starkare relation. För att använda IGTV för att dela en berättelse kan du följa dessa steg:

 1. Börja med att ladda ner IGTV-appen (den separata appen från Instagram) eller öppna IGTV-fliken i Instagram-appen.
 2. Klicka på plustecknet (+) längst upp till höger på skärmen för att ladda upp en ny video.
 3. Välj den video du vill dela från din enhet.
 4. Ange en titel och en beskrivning för din video.
 5. Publicera din video genom att trycka på “Publicera”.

Att dela en berättelse med bildtexter

Förutom att använda Instagram Stories och IGTV kan du också dela en berättelse med dina följare genom att använda bildtexter. En bildtext är texten du skriver när du delar en bild på din Instagram-feed. För att dela en berättelse med bildtexter kan du följa dessa steg:

 1. Öppna Instagram och tryck på kameraknappen längst upp till vänster på skärmen för att ta en bild eller välj en existerande bild från din enhet.
 2. Använd Instagrams redigeringsverktyg för att justera ditt innehåll och lägger till filter om du vill.
 3. Skriv din bildtext genom att trycka på bildtextfältet och börja skriva.
 4. Lägg till relevant hashtags (sökord) i din bildtext för att nå ut till en bredare publik.
 5. När du är nöjd med din bildtext kan du trycka på “Dela” för att publicera ditt innehåll.

Bästa praxis för att dela en berättelse på Instagram

När du delar en berättelse på Instagram är det viktigt att ta hänsyn till några bästa praxis som hjälper dig att skapa engagerande och attraktivt innehåll. Här är några tips att komma ihåg:

 1. Använd högkvalitativt innehåll: Se till att de bilder och videor du delar är av högsta kvalitet. Bra innehåll kommer att locka fler följare och öka engagemanget.
 2. Var konsekvent: Försök att dela berättelser regelbundet för att hålla dina följare engagerade och intresserade. Visa upp en mängd olika aspekter av din personlighet eller ditt arbete för att ge dina följare en varierad och spännande upplevelse.
 3. Använd interaktiva funktioner: Instagram har många interaktiva funktioner som frågesticker, omröstningar och chattfrågor. Använd dessa funktioner för att involvera dina följare och skapa en dialog med dem.
 4. Använd relevanta hashtags: Att använda hashtags är ett bra sätt att nå ut till en bredare publik. Se till att använda relevanta hashtags som är kopplade till din berättelse och ditt innehåll.
 5. Använd Stories Highlights: Stories Highlights är en funktion som låter dig spara dina bästa Stories på din Instagram-profil. Använd denna funktion för att visa upp din berättelse över en längre tid och göra den lättillgänglig för dina följare.

Slutsats

Att dela en berättelse på Instagram kan vara en kreativ och engagerande upplevelse. Genom att använda Instagrams olika funktioner som Stories, IGTV och bildtexter kan du skapa berättelser som imponerar på dina följare och hjälper dig att bygga en stark koppling med din publik. Kom ihåg att använda högkvalitativt innehåll, var konsekvent, använd interaktiva funktioner, använd relevanta hashtags och använd Stories Highlights för att maximera ditt följares engagemang. Nu när du har kunskapen, kasta dig in och börja dela dina egna berättelser på Instagram!

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa