⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur lägger jag till en länk till en Instagram-berättelse?

Hur lägger jag till en länk till en Instagram-berättelse?

Sociala medier har blivit en central del av våra liv och instagram är ingen undantag. En av de mest populära funktionerna på Instagram är berättelser, där användare kan dela ögonblicksbilder och videoklipp som försvinner efter 24 timmar. Men vad händer om du vill lägga till en länk i din Instagram-berättelse? Tyvärr, standardfunktionaliteten på Instagram tillåter inte direkt länkning i berättelser. Men oroa dig inte – i den här artikeln kommer vi att ge dig några smarta sätt att komma runt detta och lägga till länkar i dina Instagram-berättelser.

Varför lägga till en länk till en Instagram-berättelse?

Innan vi dyker in i de olika sätten att lägga till en länk till en Instagram-berättelse, låt oss först titta på varför du skulle vilja göra det. Att lägga till en länk kan vara mycket användbart för marknadsförare, influencers eller helt enkelt användare som vill dela mer information med sina följare. Här är några möjliga användningsområden för att lägga till en länk i din Instagram-berättelse:

 • Promota en ny produkt eller tjänst
 • Länka till din blogg eller webbplats
 • Dela en kampanj eller tävling
 • Skicka användare till din e-handelsplats
 • Dela evenemangsinformation

Med dessa användningsområden i åtanke låt oss nu utforska några sätt att lägga till en länk till en Instagram-berättelse.

1. Använd funktionen “Swipe up”

Om du har ett Instagram-konto med över 10 000 följare eller om du är verifierad användare, har du möjligheten att använda funktionen “Swipe up”. Denna funktion gör det möjligt för dig att lägga till en länk i din Instagram-berättelse genom att be användare att svepa uppåt för att få tillgång till länken.

För att använda “Swipe up”, följ dessa steg:

 1. Skapa en ny berättelse genom att trycka på kameraknappen längst upp till vänster på startsidan.
 2. Ta en bild eller en video eller välj en från din kamerarulle.
 3. Tryck på länksymbolen längst upp till höger på skärmen.
 4. Skriv in din länk i fältet som visas.
 5. Tryck på “Done” eller “Klar”.
 6. När du har lagt till din länk, tryck på “Done” igen.

Nu kommer din Instagram-berättelse att ha en uppgiftspilar eller texten “Swipe up” längst ned på skärmen. Dina följare kan svepa uppåt för att få tillgång till länken.

2. Dela en länk i din bio

Om du inte har tillgång till funktionen “Swipe up”, är nästa bästa alternativet att dela en länk i din biografi. Du kan inte direkt länka från din Instagram-berättelse, men du kan uppmuntra dina följare att besöka din profil och klicka på länken som du har delat i din biografi.

För att lägga till en länk i din biografi, följ dessa steg:

 1. Gå till din profil genom att trycka på ikonen längst ned till höger på startsidan.
 2. Tryck på “Redigera profil”.
 3. Skriv in länken i “Webbplats”-fältet.
 4. När du är klar, tryck på “Done” eller “Klar”.

Nu kan du använda dina Instagram-berättelser för att locka följare till din biografi där de kan klicka på länken och få mer information.

3. Använd Instagrams funktion för shopping

Om du är en e-handelsföretagare och vill tillåta dina följare att köpa produkter direkt från din Instagram-berättelse, kan du använda Instagrams funktion för shopping. Genom att använda denna funktion kan du tagga dina produkter med länkar till din e-handelsplats.

För att använda Instagrams funktion för shopping, följ dessa steg:

 1. Gå till ditt företags Instagram-konto.
 2. Tryck på ikonen för att skapa en ny berättelse.
 3. Tagga dina produkter genom att trycka på produkten och välja rätt produkt från din produktkatalog.
 4. Tryck på “Done” eller “Klar” när du är färdig med att tagga produkter.
 5. Din Instagram-berättelse kommer nu att innehålla länkar till dina produkter som dina följare kan klicka på för att köpa dem.

Genom att använda funktionen för shopping kan du göra det lättare för dina följare att hitta och köpa dina produkter direkt från din Instagram-berättelse.

4. Använd tredjepartsverktyg

Om ingen av de tidigare nämnda metoderna fungerar för dig, finns det också flera tredjepartsverktyg som kan hjälpa dig att lägga till länkar i dina Instagram-berättelser. Dessa verktyg fungerar genom att skapa en anpassad webbsida där du kan placera länkar till ditt innehåll och sedan dela denna webbadress i din Instagram-berättelse.

Ett av de mest populära verktygen för denna typ av funktionalitet är “Linktree”. Med Linktree kan du skapa en anpassad länksida med flera länkar och sedan dela denna länk i din Instagram-berättelse. På så sätt kan du ge dina följare tillgång till flera olika länkar och innehåll från en enda länk i din Instagram-berättelse.

För att använda Linktree, följ dessa steg:

 1. Gå till Linktree hemsida och skapa ett konto.
 2. Skapa en anpassad länksida genom att lägga till dina länkar och anpassa utseendet på sidan.
 3. När din länksida är klar, kopiera länken som genereras.
 4. Dela denna länk i din Instagram-berättelse.

Användning av tredjepartsverktyg som Linktree kan vara ett effektivt sätt att dela flera länkar i din Instagram-berättelse och förbättra användarupplevelsen för dina följare.

Lägga till en länk till en Instagram-berättelse kan vara mycket användbart för att dela mer information med dina följare och marknadsföra ditt innehåll eller dina produkter. Genom att använda funktionen “Swipe up”, dela en länk i din biografi, använda Instagrams funktion för shopping eller utnyttja tredjepartsverktyg som Linktree kan du lägga till länkar i dina Instagram-berättelser på olika sätt.

Det är viktigt att komma ihåg att uppmuntra användare att interagera med dina berättelser och följa länkar genom att ge kompelling innehåll och tydliga uppmaningar till handling. Var också noga med att länka till relevant information och undvik att överdriva dina marknadsföringsbudskap.

Som med allt på internet är det också viktigt att vara medveten om användarupplevelsen och respektera dina följares integritet. Se till att länkarna du delar är säkra och att de leder till legitimt och relevant innehåll.

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att lägga till en länk till en Instagram-berättelse. Genom att använda dessa metoder kan du förbättra dina möjligheter att engagera dina följare och öka antalet klick och konverteringar. Prova olika tekniker och se vad som fungerar bäst för ditt varumärke och dina mål.

Lägg till en länk till en Instagram-berättelse kan vara en värdefull funktion för att förbättra din marknadsföring och dela relevant information med din publik. Genom att använda funktionen “Swipe up”, dela en länk i din biografi, använda Instagrams funktion för shopping eller tredjepartsverktyg som Linktree, kan du göra det lättare för dina följare att engagera sig med ditt innehåll och åtgärda din önskade handling.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa