⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man får YouTube att spela i bakgrunden

Hur man får YouTube att spela i bakgrunden

Att kunna lyssna på YouTube i bakgrunden är en funktion som många användare efterfrågar. Tyvärr erbjuder inte den officiella YouTube-appen stöd för att lyssna på musik eller videor i bakgrunden på mobila enheter. Men oroa dig inte, det finns faktiskt ett antal enkla metoder som du kan använda för att uppnå detta. I den här artikeln kommer vi att titta på olika sätt att få YouTube att spela i bakgrunden på både Android- och iOS-enheter.

Så här får du YouTube att spela i bakgrunden på Android

Android-användare kan dra nytta av flera olika metoder för att få YouTube att spela i bakgrunden. Nedan beskriver vi tre olika sätt som du kan prova på din Android-enhet.

1. Använd webbläsaren

Ett enkelt sätt att få YouTube att spela i bakgrunden är att använda en webbläsare istället för den officiella YouTube-appen. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Öppna din favoritwebbläsare på din Android-enhet.
 2. Gå till youtube.com och logga in på ditt konto.
 3. Hitta den video eller spellista du vill lyssna på och starta uppspelningen.
 4. När videon spelar, tryck på Hem-knappen för att gå tillbaka till din startsida. Musik eller ljud från videon kommer att fortsätta spelas i bakgrunden.

2. Använd YouTube Vanced

Om du vill ha mer funktionalitet och kontroll över din YouTube-upplevelse kan du prova att använda en app som heter YouTube Vanced. YouTube Vanced är en modifikation av den officiella YouTube-appen som ger dig möjlighet att spela ljud i bakgrunden.

 1. Gå till inställningarna på din Android-enhet och tillåt installation av appar från okända källor. Det här steget kan vara något annorlunda beroende på vilken version av Android du använder.
 2. Besök https://vancedapp.com och ladda ner den senaste versionen av YouTube Vanced.
 3. Installera appen och logga in på ditt YouTube-konto.
 4. Nu kan du använda YouTube Vanced för att spela ljud från YouTube i bakgrunden.

3. Använd en tredjepartsapp

Det finns också flera tredjepartsappar som erbjuder möjligheten att spela YouTube i bakgrunden på Android-enheter. En av de mest populära apparna är “Musik i bakgrunden” som du kan hitta i Google Play Butik. Ladda ner och installera appen, gå till YouTube-appen och starta uppspelningen av den video eller spellista du vill lyssna på. När du trycker på Hem-knappen kommer ljudet att fortsätta spelas i bakgrunden.

Så här får du YouTube att spela i bakgrunden på iOS

För iOS-enheterna kan det vara lite mer komplicerat att få YouTube att spela i bakgrunden, särskilt eftersom Apple inte tillåter appar att spela ljud i bakgrunden utan att vara öppna. Men det finns fortfarande några sätt att omgå detta. Nedan beskriver vi två olika metoder för iOS.

1. YouTube Premium

Det enklaste sättet att få YouTube att spela i bakgrunden på iOS-enheter är att uppgradera till YouTube Premium. Med YouTube Premium kan du lyssna på YouTube i bakgrunden även när appen är stängd eller skärmen är svart. Detta är en betaltjänst som kostar cirka 119 kr per månad i skrivande stund.

2. Använd Safari

Om du inte vill uppgradera till YouTube Premium kan du använda webbläsaren Safari för att få YouTube att spela i bakgrunden på din iOS-enhet. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Öppna Safari och gå till youtube.com.
 2. Logga in på ditt YouTube-konto och hitta den video eller spellista du vill lyssna på.
 3. Starta uppspelningen och tryck sedan på Hem-knappen för att minimera Safari.
 4. Vi uppmärksammar att Safari har vissa begränsningar när det gäller att spela ljud i bakgrunden. Om du exempelvis sätter enheten i låst läge kommer ljudet att stängas av.

Summering

Att få YouTube att spela i bakgrunden kan vara användbart för dem som vill lyssna på musik eller videor medan de använder andra appar eller har skärmen avstängd. I den här artikeln har vi tittat på olika sätt att göra detta på både Android- och iOS-enheter. Det finns inget universellt sätt att få YouTube att spela i bakgrunden på alla enheter, men genom att använda några av de metoder vi beskrivit kan du njuta av att lyssna på YouTube i bakgrunden på din mobila enhet.

För mer information om YouTube och dess funktioner, rekommenderar vi att du besöker YouTube Help Center som har detaljerad information och guider om olika aspekter av plattformen.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa