⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man inaktiverar YouTube Shorts

Hur man inaktiverar YouTube Shorts

YouTube Shorts har blivit en populär funktion inom YouTube-plattformen, men ibland kan det vara önskvärt att inaktivera det. Oavsett om det beror på personliga preferenser eller för att undvika vissa typer av innehåll, kan du enkelt inaktivera YouTube Shorts på ditt YouTube-konto. I den här artikeln kommer vi att gå igenom stegen som krävs för att inaktivera YouTube Shorts och ge dig lite bakgrundsinformation om funktionen. Läs vidare för att lära dig hur du går tillväga!

Bakgrundsinformation om YouTube Shorts

För de som inte är bekanta med funktionen “YouTube Shorts”, låt oss ta en kort översikt innan vi går vidare till att inaktivera den. YouTube Shorts är en funktion som liknar TikTok, vilket ger användarna möjlighet att spela in och ladda upp korta videoklipp som är upp till 60 sekunder långa. Med Shorts kan användarna skapa och dela rolig och underhållande videoinnehåll som går direkt till en speciell Shorts-flik på YouTube.

Funktionen blev populär på kort tid och lockade en stor mängd användare som föredrog att skapa och titta på kortare videoklipp istället för det traditionella längre innehållet som YouTube är känt för. Men det finns fall då användare kan vilja inaktivera Shorts, och processen för att göra det är ganska enkel.

Hur man inaktiverar YouTube Shorts

Att inaktivera YouTube Shorts på ditt konto är en snabb och enkel process. Följ bara stegen nedan för att göra det:

 1. Gå till YouTube och logga in på ditt konto.
 2. Klicka på ditt profilfoto i det övre högra hörnet för att gå till dina kontoinställningar.
 3. Välj “YouTube Studio” från rullgardinsmenyn.
 4. I YouTube Studio, klicka på “Inställningar” i den vänstra sidomenyn.
 5. Scrolla ner till “Kanal”-avsnittet och klicka på “Avancerade inställningar”.
 6. Under avsnittet för “Lägga till sektioner” hittar du alternativet “Shorts”-sektion. Klicka på den.
 7. Slå sedan av alternativet “Tillåt Shorts”.
 8. Klicka på “Spara” för att spara dina ändringar.

Efter att ha följt dessa steg kommer YouTube Shorts att vara inaktiverat på ditt konto. Du kommer inte längre att kunna spela in eller titta på Shorts-innehåll på YouTube.

Varför inaktivera YouTube Shorts?

Det finns flera skäl till varför någon kan vilja inaktivera YouTube Shorts. Här är några vanliga anledningar:

 • Integritet: Vissa användare kanske inte känner sig bekväma med att visa korta videoklipp av sig själva eller sitt liv på plattformen.
 • Tidshantering: Att titta på korta videoklipp kan vara distraherande och ta upp mycket tid. Genom att inaktivera Shorts kan användare undvika att fastna i en timslång tittsession.
 • Föräldraansvar: För föräldrar kan det vara önskvärt att inaktivera Shorts för att undvika att deras barn konsumerar innehåll som de inte anser vara lämpligt.

Oavsett anledningen till att du vill inaktivera YouTube Shorts, är det bra att veta att valet finns och att du kan ändra det när som helst.

Slutsats

YouTube Shorts är en populär funktion på YouTube-plattformen, men det finns fall då användare kanske vill inaktivera funktionen. Genom att följa enkla steg inom ditt YouTube-konto kan du enkelt inaktivera YouTube Shorts och undvika att spela in eller titta på korta videoklipp. Oavsett om det beror på integritetsfrågor, tidsbegränsning eller föräldraansvar, ger YouTube dig möjlighet att anpassa din användarupplevelse efter dina behov och preferenser. Ta kontroll över ditt innehåll och din tittupplevelse genom att inaktivera YouTube Shorts!

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa