⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man lägger till kapitel till YouTube-video

Hur man lägger till kapitel till YouTube-video

Vill du göra dina YouTube-videor mer lättillgängliga och navigerbara för dina tittare? Att lägga till kapitel till dina videor kan vara ett utmärkt sätt att organisera och strukturera ditt innehåll. Oavsett om du vill dela upp din video i olika avsnitt eller bara göra det enklare för tittarna att hitta det de söker efter, är kapitel ett kraftfullt verktyg att använda. I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur du lägger till kapitel till din YouTube-video.

Hur man lägger till kapitel till YouTube-video

Att lägga till kapitel till din YouTube-video är en relativt enkel process. Här är stegen du behöver följa:

1. Skapa en tidkod för varje kapitel: Först och främst måste du bestämma var i videon du vill att varje kapitel ska börja. Titta igenom din video och notera tidpunkterna för varje avsnitt.

2. Öppna YouTube Studio: Gå till ditt YouTube Studio och logga in med ditt Google-konto. Klicka sedan på “Videor” i navigeringsmenyn till vänster.

3. Välj videon du vill redigera: Välj den video du vill lägga till kapitel på genom att klicka på den i listan över dina videor.

4. Klicka på fliken “Tidskoder”: När du har öppnat videon i YouTube Studio-klienten, klicka på fliken “Tidskoder” längst upp på sidan.

5. Lägg till kapitel: Här kan du börja lägga till dina kapitel. Klicka på knappen “Lägg till kapitel”. Du kommer att se ett textfält där du kan ange kapitlets titel.

6. Skriv in tidkoden: I nästa steg måste du skriva in tidkoden för kapitlet. Klicka på “Skriv in tidpunkt” och skriv in tidpunkten för kapitlets början. Detta kan vara i formatet “HH: MM: SS” (exempelvis “01:23:45”) eller “MM: SS” (exempelvis “23:45”) beroende på längden på din video.

7. Spara kapitlet: Klicka på knappen “Spara” för att spara kapitlet. Upprepa dessa steg för att lägga till fler kapitel i din video.

Fördelar med att använda kapitel i YouTube-videor

Att använda kapitel i dina YouTube-videor har flera fördelar både för dig som innehållsskapare och för dina tittare. Här är några av fördelarna:

1. Förbättrar navigeringen: Kapitel gör det mycket lättare för tittare att hitta det relevanta innehållet de är intresserade av i en lång video. Istället för att titta igenom hela videon kan de helt enkelt klicka på det kapitel som intresserar dem och hoppa direkt dit.

2. Ökar engagemanget: Genom att organisera och strukturera ditt innehåll med kapitel kan du hjälpa tittarna att fokusera på det de är mest intresserade av. Detta kan öka engagemanget och få tittarna att stanna längre på din video.

3. Ökar sökoptimeringen: Genom att inkludera relevanta nyckelord i dina kapitelrubriker kan du förbättra sökbarheten för din video. Det gör det enklare för både tittare och sökmotorer att förstå vad din video handlar om.

Tips för att skapa effektiva kapitel

När du skapar kapitel för dina YouTube-videor finns det några tips och tricks som kan hjälpa till att göra dem så effektiva som möjligt. Här är några av dem:

– Var noggrann med att välja rätt tidpunkt för dina kapitel. Du vill inte att de ska vara för långa eller för korta. Försök att hitta en balans där varje kapitel är tillräckligt långt för att ge relevant information, men inte så långt att tittarna tappar intresset.

– Använd tydliga och beskrivande kapitelrubriker. Tittare ska kunna förstå vad varje kapitel handlar om bara genom att läsa rubriken. Var specifik och undvik vaga rubriker som inte ger någon ledtråd om innehållet.

– Använd relevanta nyckelord i kapitelrubrikerna. Som nämnts tidigare kan detta hjälpa till att förbättra sökbarheten för din video och locka in fler tittare.

– Tänk på att inkludera ett kort sammanfattande beskrivning av varje kapitel. Detta kan ge tittarna en översikt av vad de kan förvänta sig att lära sig i varje avsnitt.

Sammanfattning

Att lägga till kapitel till dina YouTube-videor kan vara en effektiv strategi för att göra ditt innehåll mer organiserat och lättillgängligt för dina tittare. Genom att använda kapitel kan du förbättra navigeringen i dina videor, öka engagemanget bland tittarna och förbättra sökoptimeringen för din kanal. Följ de enkla stegen som nämnts tidigare för att lägga till kapitel till dina YouTube-videor och dra nytta av de fördelar det kan ge. Så kom igång och gör dina videor ännu bättre med kapitel!

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa