⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man låser YouTube-skärmen?

Hur man låser YouTube-skärmen?

YouTube är en populär plattform där användare från hela världen kan titta på och ladda upp videor av olika slag. Det är emellertid inte alltid möjligt eller praktiskt att titta på videor i fullskärm på grund av olika skäl. I den här artikeln kommer vi att utforska olika sätt att låsa YouTube-skärmen så att du kan njuta av dina favoritvideor utan hinder.

Hur man låser YouTube-skärmen? En steg-för-steg-guide

Om du någonsin har försökt att titta på YouTube-videor medan du multitaskar eller gör något annat på datorn, har du kanske märkt att du inte kan låsa skärmen och fortsätta titta på videon samtidigt. Detta kan vara frustrerande, men det finns faktiskt några enkla sätt att komma runt detta. Här är en steg-för-steg-guide:

Steg 1: Öppna Youtube.com i din webbläsare

För att börja måste du öppna YouTube i din webbläsare. Du kan antingen gå direkt till webbplatsen genom att skriva in “youtube.com” i adressfältet eller söka efter YouTube i din favoritwebbläsares sökfält.

Steg 2: Hitta videon du vill titta på

När du har öppnat YouTube måste du hitta den video du vill titta på. Det finns flera sätt att göra detta, till exempel genom att använda sökfunktionen längst upp på webbplatsen eller genom att bläddra igenom rekommenderade videor på startsidan.

Steg 3: Öppna videon i ny flik

När du har hittat videon du vill titta på, högerklicka på videon för att öppna den i en ny flik. Detta gör att du kan låsa skärmen medan du fortsätter att titta på videon.

Steg 4: Lås skärmen

När videon har öppnats i en ny flik kan du nu låsa skärmen för att fortsätta titta på videon utan att behöva ha webbläsarfönstret aktivt. Detta kan göras på olika sätt, beroende på vilken webbläsare du använder.

I Google Chrome, till exempel, kan du högerklicka på fliken med videon och välja “Fäst flik” för att låsa skärmen. På liknande sätt, i Mozilla Firefox kan du högerklicka på fliken och välja “Fäst flik” för att uppnå samma resultat. Andra webbläsare kan ha liknande funktioner, så det kan vara värt att utforska inställningarna i din specifika webbläsare.

Steg 5: Njut av videon i låst skärm

Nu när du har låst skärmen kan du fortsätta titta på YouTube-videon utan att behöva ha webbläsarfönstret aktivt. Du kan byta till andra program eller fönster på din dator och ändå njuta av videon i en miniatyrfönster.

Alternativa metoder att låsa YouTube-skärmen

Utöver att låsa skärmen genom att fästa fliken i din webbläsare, finns det några andra alternativa metoder som kan vara användbara när du vill titta på YouTube-videor i låst skärm. Låt oss ta en titt på några av dessa metoder.

Använd en add-on eller tillägg

En av de mest populära metoderna för att låsa YouTube-skärmen är att använda en add-on eller ett tillägg till din webbläsare. Dessa tillägg lägger till extra funktioner och förbättringar till YouTube, inklusive möjligheten att låsa skärmen.

För att använda en add-on eller tillägg, öppna webbläsarens tilläggssida och sök efter “YouTube screen lock” eller liknande söktermer. Du borde kunna hitta flera olika tillägg som erbjuder denna funktion. Installera helt enkelt den du föredrar och följ anvisningarna för att aktivera skärmlåsningen.

Använd YouTube-appen

Om du föredrar att titta på YouTube-videor på din mobiltelefon istället för på datorn kan du använda YouTube-appen för att låsa skärmen. YouTube-appen har en inbyggd funktion som kallas “picture-in-picture” som möjliggör att titta på en video i ett skärmfönster medan du använder andra appar på din telefon.

För att använda “picture-in-picture”, öppna YouTube-appen på din mobiltelefon och börja spela upp en video. När videon spelas kan du svepa uppåt från den nedre kanten av skärmen för att aktivera “picture-in-picture”-läget. Videon kommer att minimeras till ett flytande fönster som du kan flytta runt på skärmen och fortsätta titta på samtidigt som du använder andra appar.

Använd skärmspeglingsfunktionen

Om du har en smart TV eller en annan enhet som kan spegla skärmen från din mobilenhet eller dator, kan du använda denna funktion för att låsa YouTube-skärmen. Genom att spegla skärmen kan du visa YouTube-videor på en större skärm istället för att behöva titta på dem på din mobilenhet eller dator.

För att använda skärmspeglingsfunktionen måste du först ansluta din mobilenhet eller dator till den enhet du vill spegla skärmen till. Beroende på vilken enhet du använder kan detta kräva att du använder en HDMI-kabel, en trådlös anslutning eller en specifik app eller programvara. Välj helt enkelt rätt inställningar på din enhet och följ anvisningarna för att spegla skärmen och njuta av YouTube-videor på en större skärm.

Avslutande tankar

Att låsa YouTube-skärmen kan vara en användbar funktion för alla som vill titta på videor utan att vara begränsade av att ha webbläsarfönstret aktivt. Genom att använda några enkla steg eller genom att använda en add-on eller en app kan du njuta av YouTube-videor i låst skärm på både datorn och mobiltelefonen.

Så nästa gång du vill titta på dina favoritvideor på YouTube samtidigt som du gör något annat, ge dessa metoder en chans. Du kommer snart att upptäcka hur praktiskt och njutbart det kan vara att låsa YouTube-skärmen.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa