⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man rensar YouTube-cache?

Hur man rensar YouTube-cache?

Att rensa cache på YouTube kan vara en användbar metod för att förbättra din upplevelse av att titta på videor på plattformen. Cache är den temporära datalagringen som skapas när du använder en webbplats eller applikation som YouTube. Genom att rensa cachen kan du bli av med onödiga filer och förbättra prestandan på din enhet. I den här artikeln kommer vi att utforska hur man rensar YouTube-cache och ge dig användbara tips och tricks för att optimera din YouTube-upplevelse.

Hur fungerar cachning på YouTube?

Enkelt uttryckt är cachning en process där webbläsaren lagrar tillfällig data, såsom bilder, JavaScript-filer och stilark, lokalt på din enhet. När du besöker en webbplats, inklusive YouTube, hämtas vissa filer och sparas i din webbläsares cache för att snabba upp laddningstiden för framtida besök. När du återvänder till webbplatsen kan din webbläsare använda cachade filer istället för att ladda ner dem igen, vilket kan spara dig tid och förbättra din övergripande upplevelse.

Precis som med de flesta webbplatser och applikationer kommer YouTube också att använda cachning för att påskynda videoladdning och optimera prestanda för sina användare. När du tittar på en video på YouTube hämtas vissa delar av videon och sparas i cacheminnet på din enhet. Om du till exempel tittar på samma video igen kan webbläsaren använda cachade filer för att snabbt visa videon utan att behöva ladda ner hela innehållet från YouTube-servrarna igen. Detta hjälper till att förbättra streamingkvaliteten och minska bufferttiden.

Varför rensa YouTube-cache?

Även om cachning kan vara användbart för att förbättra hastigheten och prestandan när du använder YouTube kan det också vara tillrådligt att rensa cachen regelbundet. Här är några skäl till varför du kanske vill rensa YouTube-cache:

 1. Du upplever problem med att videor buffrar eller inte laddar korrekt.
 2. Du vill frigöra lagringsutrymme på din enhet.
 3. Du vill uppdatera webbplatsens data och hämta den senaste versionen av YouTube.
 4. Du vill förbättra din integritet genom att ta bort spår av ditt användande av YouTube.

Genom att rensa YouTube-cache kan du eliminera eventuella problem med buffring eller laddning, och optimera din streamingupplevelse. Det kan också hjälpa till att frigöra värdefullt lagringsutrymme på din enhet, särskilt om du ofta tittar på många videor på YouTube.

Hur man rensar YouTube-cache?

För att rensa YouTube-cache börjar vi med att stega igenom hur du gör det på Android och iOS.

Rensa YouTube-cache på Android

För att rensa YouTube-cache på Android kan du följa dessa enkla steg:

 1. Öppna “Inställningar” på din Android-enhet.
 2. Bläddra ner och välj “Appar” eller “Apphanterare”.
 3. Hitta och tryck på “YouTube” i listan över installerade appar.
 4. Tryck på “Lagring” för att komma åt ytterligare alternativ.
 5. Tryck på “Rensa cache” för att ta bort de cachade filerna för YouTube-appen.

Efter dessa steg har du rensat YouTube-cache på din Android-enhet. Prova att starta om YouTube-appen och se om det förbättrar prestandan eller åtgärdar eventuella problem du tidigare hade.

Rensa YouTube-cache på iOS

På iOS-enheter kan du följa dessa steg för att rensa YouTube-cache:

 1. Öppna Inställningar på din iOS-enhet.
 2. Bläddra ner och välj “Allmänt”.
 3. Tryck på “iPhone-lagring” eller “iPad-lagring”, beroende på vilken enhet du har.
 4. Hitta och tryck på “YouTube” i listan över installerade appar.
 5. Tryck på “Rensa cache” för att ta bort de cachade filerna för YouTube-appen.

När du har utfört dessa steg har du rensat YouTube-cache på din iOS-enhet. Starta om YouTube-appen och se om du märker en förbättring i prestanda eller eventuella tidigare problem.

Tidigare cache-frågor på YouTube

Enligt våra erfarenheter och med hjälp av olika onlineforum har vi identifierat några vanliga cache-relaterade frågor som användare har stött på på YouTube. Här är några av dessa frågor och hur du kan lösa dem:

1. Varför laddar inte videor på YouTube ordentligt?

Om du upplever problem med att videor inte laddar ordentligt på YouTube kan det bero på en cache-relaterad fråga. Genom att rensa YouTube-cache kan du uppdatera innehållet och förbättra laddningstiden. Följ de tidigare nämnda stegen för att rensa cache på din enhet och se om det löser problemet.

2. Varför buffrar videor hela tiden på YouTube?

Om du har problem med att videor på YouTube buffrar hela tiden kan det bero på en kombination av faktorer, inklusive långsam internetanslutning och cache-frågor. Förbättra din uppkoppling genom att ansluta till ett snabbare nätverk eller prova att rensa YouTube-cache för att optimera hastigheten. Om problemet kvarstår kan det vara värt att kontakta din internetleverantör för att undersöka eventuella bredbandsrelaterade problem.

3. Hur påverkar cache personlig integritet?

Cache används för att snabba upp laddningstiden och förbättra prestandan, men det kan också lagra information om ditt användande av webbplatsen eller applikationen. När du rensar cache kommer den informationen att tas bort från din enhet och kan bidra till att skydda din personliga integritet. Om du är oroar för integriteten kan det vara bra att rensa cache regelbundet eller använda privat läge när du tittar på videor på YouTube.

Sammanfattning

Att rensa YouTube-cache kan vara en användbar åtgärd för att optimera din upplevelse av att titta på videor på plattformen. Genom att rensa cache kan du förbättra prestandan och snabbheten, lösa eventuella buffringsproblem och frigöra lagringsutrymme. I den här artikeln har vi diskuterat hur cachning fungerar på YouTube, varför du bör rensa cache och hur du rensar cache på både Android och iOS-enheter. Vi har också tagit upp några vanliga cache-relaterade frågor och hur du kan lösa dem. Genom att rensa YouTube-cache kan du optimera din användarupplevelse och njuta av smidigare streaming av videor på plattformen.

Källor: https://www.youtube.com/

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa