⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man stänger av åldersbegränsning på YouTube

Hur man stänger av åldersbegränsning på YouTube

Att använda YouTube som en källa för underhållning, utbildning och inspiration är något som många människor världen över njuter av. Men ibland kan åldersbegränsningar hindra användare från att komma åt viss typ av innehåll. Om du befinner dig i den situationen och vill lära dig hur du stänger av åldersbegränsningarna på YouTube, har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln kommer vi att djupdyka i ämnet, ge dig några användbara tips och guida dig genom processen. Så låt oss börja!

Anledningar till varför du vill stänga av åldersbegränsning på YouTube

Innan vi går in på detaljer om hur du kan stänga av åldersbegränsning på YouTube, kan det vara bra att förstå varför du kanske vill göra det. Det finns olika skäl till varför användare kan vilja komma åt innehåll som har blivit åldersgränsat. Här är några exempel:

 1. Du är en vuxen användare och vill inte begränsas av åldersgränser.
 2. Du anser att viss åldersbegränsad information eller innehåll kan vara användbart eller relevant för dig.
 3. Du vill ha möjlighet att se innehåll som kanske inte är lämpligt för alla åldrar, men som du anser vara passande för dig själv.

Det är viktigt att notera att åldersbegränsningar sätts på vissa innehåll för att skydda användare från oönskade visningar eller potentiellt stötande material. Det är alltid viktigt att utöva sunt förnuft och göra ansvarsfulla val när det gäller vad du tittar på.

Hur man stänger av åldersbegränsning på YouTube

Om du vill ta bort åldersbegränsningarna på YouTube och komma åt allt innehåll finns det några saker du kan göra. Här är några metoder som du kan följa:

Använd familjefunktioner

YouTube har en funktion som heter “Familjeåtkomst” som kan hjälpa dig att begränsa exempelvis barn från att se innehåll som inte är lämpligt för deras ålder. Samma funktion kan också hjälpa dig att ta bort åldersbegränsningarna om du är över 18 år. För att använda den här funktionen:

 1. Öppna YouTube-appen på din mobila enhet eller gå till YouTube-webbplatsen på din dator.
 2. Navigera till dina inställningar genom att klicka på ditt användarnamn eller profilbild.
 3. Välj “Konto” och sedan “Inställningar”.
 4. Bläddra nedåt och leta efter avsnittet “Innehållsbegränsningar”.
 5. Klicka på “Aktivera” bredvid “Familjefunktioner”.
 6. Du kommer att bli ombedd att bekräfta ditt lösenord och godkänna åtkomst till din YouTube-historik. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

När du har aktiverat familjeåtkomst kan du se allt innehåll på YouTube utan att bli låst av eventuella åldersgränser.

Använd en alternativ webbläsare

En annan metod för att komma runt åldersbegränsningar på YouTube är att använda en alternativ webbläsare eller webbläsartillägg. Vissa webbläsare eller tillägg kan hjälpa dig att ta bort eller kringgå de åldersbegränsningar som YouTube har på sitt innehåll. Här är några alternativa webbläsare och tillägg som du kan prova:

Webbläsare/Tillägg Funktion
Firefox Med hjälp av vissa tillägg som “YouTube Unblocker” kan du ta bort åldersbegränsningar.
Google Chrome Det finns olika tillägg som till exempel “IAmPandi” som kan hjälpa dig komma åt innehåll utan åldersbegränsningar.
Opera Opera har en inbyggd VPN-funktion som kan hjälpa dig att kringgå åldersbegränsningar.

Genom att använda dessa alternativa webbläsare eller tillägg kan du potentiellt komma åt innehåll på YouTube som annars skulle vara åldersbegränsat.

Ta bort åldersbegränsning med hjälp av en länkmodifierare

Det finns också länkmodifierare som kan hjälpa dig att ta bort åldersbegränsningar på specifika videor på YouTube. Dessa länkmodifierare ändrar webbadressen för en video så att den inte längre är åldersbegränsad. För att använda en länkmodifierare:

 1. Öppna webbläsaren och gå till YouTube.
 2. Navigera till den video du vill titta på.
 3. Kopiera webbadressen (URL) till videon.
 4. Öppna en ny flik eller ett nytt fönster i webbläsaren.
 5. Gå till en länkmodifierare-webbplats (t.ex. “www.youtubemodifier.com”).
 6. Klistra in den kopierade webbadressen i länkmodifieraren och tryck på Enter eller klicka på “Modifiera”.
 7. Du kommer att få en modifierad länk som du kan använda för att titta på videon utan åldersbegränsning.

Var försiktig när du använder länkmodifierare och se till att du väljer en pålitlig webbplats för att undvika potentiella säkerhetsrisker eller virus.

Använd YouTube Premium

Slutligen kan du också komma åt allt innehåll på YouTube genom att prenumerera på YouTube Premium. YouTube Premium är en betaltjänst som ger dig tillgång till ett brett utbud av förmåner, inklusive reklamfri visning, nedladdning av videor, bakgrundsuppspelning och tillgång till YouTube Originals. En av fördelarna med YouTube Premium är att du kommer åt allt innehåll utan åldersbegränsningar.

För att prenumerera på YouTube Premium:

 1. Öppna YouTube-appen på din mobila enhet eller gå till YouTube-webbplatsen på din dator.
 2. Klicka på ditt användarnamn eller profilbild.
 3. Välj “Få Premium” eller “Uppgradera till Premium”.
 4. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra prenumerationsprocessen.

Observera att det kan krävas en månatlig eller årlig avgift för att prenumerera på YouTube Premium.

Sammanfattning

Att stänga av åldersbegränsning på YouTube kan vara en bra lösning för användare som vill komma åt allt innehåll som plattformen har att erbjuda. Genom att använda funktioner som familjeåtkomst, alternativa webbläsartillägg, länkmodifierare eller prenumerera på YouTube Premium kan användare ta bort eller kringgå åldersbegränsningar och komma åt önskat innehåll. Kom ihåg att vara ansvarsfull och se till att du utövar sunt förnuft när du tittar på innehåll som kan vara olämpligt eller oväntat för vissa åldersgrupper. Nu när du har kunskapen, är det dags att utforska YouTube utan begränsningar!

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa