⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur tar jag bort mitt Instagram-konto?

Så här tar du bort ditt Instagram-konto helt och permanent

Instagram är en populär social mediaplattform som används av miljoner människor över hela världen för att dela bilder och videos. Men ibland kanske du inte längre vill vara en del av Instagram-gemenskapen av olika skäl. I den här artikeln kommer vi att utforska och ge dig en guide i detalj om hur du kan ta bort ditt Instagram-konto helt och permanent. Låt oss dyka in i processen!

Hur tar jag bort mitt Instagram-konto?

Att ta bort ditt Instagram-konto kan verka som en skrämmande process, men det är faktiskt ganska enkelt när du vet stegen. Här är en steg-för-steg guide för att hjälpa dig att ta bort ditt Instagram-konto.

 1. Öppna Instagram-appen eller besök Instagrams hemsida på din webbläsare.
 2. Logga in på ditt konto om du inte redan är inloggad.
 3. Gå till Instagrams kontoavstängningssida. För att hitta länken till denna sida, klicka på ditt profilfoto längst upp till höger på skärmen och välj sedan “Inställningar”. Scrolla sedan ner till “Hjälpcenter” och klicka på det. I hjälpcentret, under avsnittet “Hantera ditt konto” hittar du en länk som heter “Kontoavstängning”. Klicka på den.
 4. Välj en anledning till varför du vill ta bort ditt konto från rullgardinsmenyn. Om du känner att ingen av alternativen passar din anledning, välj bara “Annat”.
 5. När du har valt en anledning måste du ange ditt lösenord för att bekräfta att du verkligen vill ta bort ditt konto. Skriv in ditt lösenord i fältet.
 6. Klicka på knappen “Ta bort mitt konto permanent”.
 7. Efter att ha klickat på knappen kommer du att se en bekräftelsesida som visar att ditt konto nu har tagits bort permanent från Instagram.

Det är viktigt att notera att när du tar bort ditt konto, försvinner all din information, inklusive bilder, videos, meddelanden och följare permanent. Det går inte att återställa informationen efter att kontot har tagits bort, så se till att du verkligen är säker på att du vill ta bort ditt konto innan du fortsätter med processen.

Om du bara vill inaktivera ditt konto

Om du känner att du inte är redo att ta bort ditt Instagram-konto permanent men ändå vill pausa din aktivitet och dölja ditt konto för andra användare, har Instagram också en alternativ möjlighet att inaktivera ditt konto. Att inaktivera ditt konto innebär att ditt konto inte längre kommer att vara synligt för andra användare, men all din information, inklusive bilder, videos och följare, kommer att finnas kvar om du bestämmer dig för att aktivera kontot igen i framtiden. Här är steg att följa för att inaktivera ditt Instagram-konto.

 1. Logga in på ditt Instagram-konto antingen genom att använda appen eller genom att besöka Instagrams hemsida.
 2. Gå till din profil genom att klicka på ditt profilfoto längst upp till höger på skärmen.
 3. Klicka på “Redigera profil”.
 4. Scrolla ner till botten av sidan tills du ser en länk som säger “Tillfälligt inaktivera mitt konto”. Klicka på den.
 5. Välj en anledning till varför du vill inaktivera ditt konto från rullgardinsmenyn. Om ingen av alternativen passar din anledning, välj bara “Annat”.
 6. Ange ditt lösenord för att bekräfta att du vill inaktivera ditt konto och klicka sedan på knappen “Tillfälligt inaktivera konto”.

Ditt konto kommer nu att vara inaktiverat. Det kommer inte att synas för andra användare och ingen annan kommer att kunna interagera med ditt konto på något sätt. Om och när du bestämmer dig för att aktivera ditt konto igen, loggar du bara in igen och ditt konto kommer att vara igång som tidigare.

Kan jag återställa mitt Instagram-konto efter att jag har tagit bort det?

Nej, tyvärr är det inte möjligt att återställa ett Instagram-konto efter att det har tagits bort permanent. När du tar bort ditt konto försvinner all din information inklusive följare, bilder, videos och meddelanden permanent. Om du ångrar dig och vill ha tillbaka ditt konto måste du skapa ett nytt konto från grunden.

Viktig information att tänka på innan du tar bort ditt konto

För att vara säker på att du verkligen vill ta bort ditt Instagram-konto, här är några viktiga saker att tänka på.

 • All din information, inklusive bilder, videos och meddelanden, kommer att tas bort permanent. Du kommer inte att kunna återställa något av detta efter att kontot har tagits bort.
 • Du kommer inte längre att kunna logga in på ditt konto eller få tillgång till några av funktionerna på Instagram.
 • Du kommer inte längre att kunna interagera med dina följare eller följa andra användare.
 • Ditt konto kommer inte att vara synligt för andra användare och de kommer inte längre att kunna kommentera eller gilla dina inlägg.
 • Om du bara vill ta en paus från Instagram och inte vara helt borta från plattformen kan du överväga att inaktivera ditt konto istället för att ta bort det permanent.

Att ta bort ditt Instagram-konto är ett stort steg och det är viktigt att vara säker på att du verkligen vill göra det. Om du är osäker kan du alltid inaktivera ditt konto istället och ge dig själv möjligheten att aktivera det igen om och när du känner för det.

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig all den information du behöver för att ta bort ditt Instagram-konto permanent eller inaktivera det tillfälligt. Oavsett vilken väg du väljer är det viktigt att göra det som känns rätt för dig och din situation. Lycka till!

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa