⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur ändrar jag Instagram-lösenord utan gammalt lösenord?

Hur ändrar jag Instagram-lösenord utan gammalt lösenord?

Välkommen till vår guide om hur du enkelt kan ändra ditt Instagram-lösenord även om du har glömt ditt gamla lösenord. Att ha ett starkt och säkert lösenord är avgörande för att skydda ditt Instagram-konto från obehörig åtkomst. Även om det kan verka komplicerat att byta lösenord utan att känna till det gamla lösenordet, finns det faktiskt flera olika sätt att återfå kontrollen över ditt Instagram-konto och ställa in ett nytt lösenord. I denna artikel kommer vi att gå igenom flertalet enkla steg för att hjälpa dig att ändra ditt Instagram-lösenord utan att behöva använda det gamla lösenordet.

Varför behöver du ändra lösenordet?

Före vi går vidare till stegen för att ändra ditt Instagram-lösenord är det viktigt att förstå varför det är viktigt att byta ditt lösenord regelbundet och varför du kanske inte längre har tillgång till ditt gamla lösenord. Det finns flera olika scenarier där du skulle vilja ändra ditt lösenord:

 • Du har glömt ditt gamla lösenord och kan inte komma ihåg det.
 • Ditt Instagram-konto har blivit hackat och någon annan har ändrat lösenordet.
 • Du misstänker att någon annan vet ditt lösenord och vill förhindra obehörig åtkomst.
 • Du har delat ditt lösenord med någon och vill nu ta tillbaka kontrollen över ditt konto.

Oavsett anledningen till varför du behöver ändra ditt lösenord är det viktigt att agera snabbt för att skydda ditt konto och din personliga information.

Hur ändrar jag Instagram-lösenord utan gammalt lösenord?

Att ändra ditt Instagram-lösenord utan att känna till det gamla lösenordet kan tyckas vara en svår uppgift, men det finns flera olika sätt att gå tillväga för att återfå kontrollen över ditt konto. Här är några enkla steg för att ändra ditt Instagram-lösenord utan att behöva använda det gamla lösenordet:

1. Glömt lösenord-länken

Om du inte längre har tillgång till ditt gamla lösenord har Instagram en inbyggd funktion som gör att du kan återställa ditt lösenord genom att använda deras “Glömt lösenord”-länk. Följ dessa steg för att ändra ditt lösenord:

 1. Öppna Instagram-appen på din mobila enhet eller gå till Instagrams webbplats.
 2. Klicka på “Logga in” och ange ditt användarnamn eller den e-postadress som är kopplad till ditt Instagram-konto.
 3. Klicka på “Glömt lösenord?”-länken under inloggningsfältet.
 4. Instagram kommer att skicka en återställningslänk till den e-postadress som är kopplad till ditt konto. Kontrollera din inkorg och klicka på länken för att återställa ditt lösenord.
 5. Följ instruktionerna på skärmen för att välja ett nytt lösenord.

Genom att använda “Glömt lösenord”-länken kan du enkelt återfå kontrollen över ditt Instagram-konto och ställa in ett nytt lösenord.

2. Kontakta Instagram-supporten

Om du går igenom stegen ovan och fortfarande inte kan återställa ditt lösenord finns det ytterligare en möjlighet. Du kan kontakta Instagram-supporten för att få ytterligare hjälp. Här är hur du kontaktar Instagram-supporten:

 1. Gå till Instagrams hjälpsida.
 2. Välj “Sekretess- och säkerhetscenter” och sedan “Hjälp med att logga in”.
 3. Välj “Logga in på ditt konto” och sedan “Jag kan inte logga in”.
 4. Välj “Fortsätt” under “Behöver du mer hjälp?”-avsnittet.
 5. Välj “Kontakta oss” för att skicka ett meddelande till Instagram-supporten.

I ditt meddelande till Instagram-supporten, var tydlig med att du har glömt ditt lösenord och inte har tillgång till den e-postadress som är kopplad till ditt konto. Beskriv problemet i detalj och ange så mycket information om ditt konto som möjligt för att underlätta processen.

Skydda ditt Instagram-konto

När du har ändrat ditt Instagram-lösenord är det viktigt att vidta ytterligare åtgärder för att skydda ditt konto och undvika att hamna i samma situation igen. Här är några tips för att säkra ditt Instagram-konto:

 • Använd ett starkt lösenord med en kombination av bokstäver, siffror och specialtecken.
 • Aktivera tvåstegsverifiering för extra säkerhet. Detta innebär att du får en verifieringskod skickad till din mobiltelefon varje gång du loggar in på ditt konto.
 • Aktivera meddelanden om inloggningsförsök för att bli meddelad om någon försöker logga in på ditt konto utan din tillåtelse.
 • Undvik att dela ditt lösenord med någon annan och använd inte samma lösenord för flera konton.
 • Aktivera autentiseringsappar för att ytterligare förstärka säkerheten för ditt konto.

Genom att vidta dessa åtgärder kan du öka säkerheten för ditt Instagram-konto och minska risken för obehörig åtkomst.

Sammanfattning

Att ändra ditt Instagram-lösenord utan att känna till det gamla lösenordet kan tyckas svårt, men med hjälp av “Glömt lösenord”-funktionen och Instagram-supportens hjälp kan du enkelt återfå kontrollen över ditt konto. Kom ihåg att skydda ditt konto genom att använda ett starkt lösenord, aktivera tvåstegsverifiering och vara försiktig med vem du delar ditt lösenord med. Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att ditt Instagram-konto förblir säkert och skyddat.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa