⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur kommer jag in i Instagrambutiken?

Hur kommer jag in i Instagrambutiken?

Instagram är en populär social media-plattform som inte bara låter användare dela bilder och videor, men det ger också möjlighet att sälja produkter genom Instagrambutiken. Genom att öppna en Instagrambutik kan du nå en bredare publik och öka försäljningen av dina produkter.

Hur fungerar Instagrambutiken?

Instagrambutiken är en funktion som gör det möjligt för företag och säljare att marknadsföra och sälja sina produkter direkt på Instagram-plattformen. När du har skapat en Instagrambutik kan du ladda upp bilder och videor av dina produkter, inklusive beskrivningar och priser. När användare ser dina inlägg kan de klicka på produkten för att få mer information och möjlighet att köpa direkt från din butik.

För att använda Instagrambutiken måste du uppfylla vissa kriterier och följa vissa steg. I följande avsnitt kommer vi att gå igenom steg för steg hur du kan komma igång med din egen Instagrambutik.

Vad behöver jag för att komma igång?

Innan du kan öppna en Instagrambutik finns det vissa grundförutsättningar du måste uppfylla:

 • Du måste ha ett företagskonto på Instagram. Om du inte redan har ett kan du enkelt byta till ett företagskonto genom att gå till dina inställningar och klicka på “Byt till företagskonto”.
 • Ditt företagskonto måste vara kopplat till en Facebook-sida. Instagrambutiken använder sig av Facebooks infrastruktur för att hantera betalningar och transaktioner, så du måste ha en Facebook-sida för att kunna öppna en Instagrambutik.
 • Du måste sälja fysiska produkter. Instagrambutiken är endast tillgänglig för försäljning av fysiska produkter, inte tjänster eller digitala produkter.
 • Du måste följa Instagrams riktlinjer för handel. Det finns vissa restriktioner för vilka typer av produkter som kan säljas på Instagram, så se till att kontrollera dessa riktlinjer innan du öppnar din butik.

Hur skapar jag min Instagrambutik?

När du har uppfyllt de grundläggande förutsättningarna kan du nu gå vidare och skapa din Instagrambutik. Här är stegen för att komma igång:

 1. Gå till dina inställningar på Instagram och välj “Affärsprofil”. Här kommer du att se ett alternativ för att “Bygga ut din profil med Instagrambutiken”. Klicka på detta alternativ.
 2. Du kommer att omdirigeras till Facebooks inställningar för handel. Följ stegen för att ansluta ditt företagskonto till din Facebook-sida och skapa en företagsförklaring.
 3. Efter att du har anslutit ditt företagskonto till din Facebook-sida kan du nu välja vilka produkter du vill sälja på Instagram. Du kan ladda upp bilder och videor, skapa produktbeskrivningar och ange priser för varje produkt.
 4. När du har laddat upp dina produkter kan du organisera dem i olika kategorier och samlingar för att göra det enklare för dina kunder att navigera och hitta vad de letar efter.
 5. När du har konfigurerat din Instagrambutik kan du börja marknadsföra dina produkter genom att dela inlägg som innehåller dina produkter och länkar till din butik.

Hur kan jag optimera min Instagrambutik?

Nu när du har satt upp din Instagrambutik kan du vidta några åtgärder för att optimera din närvaro och maximera dina försäljningsmöjligheter:

 • Använd högkvalitativa och lockande bilder och videor. Instagram är en visuell plattform, så se till att dina produkter ser bra ut och fångar intresse.
 • Optimera dina beskrivningar och använd relevanta nyckelord för att hjälpa människor att hitta dina produkter när de söker på Instagram.
 • Var aktiv och engagera dig med dina följare. Svara på kommentarer, tagga influencer och samarbetspartners och använd hashtags för att öka synligheten för dina produkter.
 • Använd Instagrams annonseringsplattform för att nå ut till en bredare publik och marknadsföra dina produkter till potentiella kunder.
 • Utvärdera och analysera dina försäljningsdata regelbundet för att se vilka produkter som säljer bra och vilka som behöver mer marknadsföring.

Vilka fördelar finns det med att ha en Instagrambutik?

Att ha en Instagrambutik kan ge flera fördelar för ditt företag:

 • Ökad synlighet och räckvidd: Instagram har över en miljard användare, vilket ger dig möjlighet att nå en stor och engagerad publik.
 • Direktförsäljning: Genom att sälja dina produkter direkt på Instagram kan du öka försäljningen och minimera friktionen för dina kunder genom att göra det enkelt att köpa.
 • Marknadsföring och varumärkesbyggande: Instagram är också en kraftfull plattform för marknadsföring och varumärkesbyggande. Genom att dela innehåll och interagera med dina följare kan du skapa en lojal kundbas och öka medvetenheten om ditt varumärke.

Sammanfattningsvis kan en Instagrambutik vara en effektiv och lönsam försäljningskanal för ditt företag. Genom att följa stegen och tipsen i denna artikel kan du komma igång med din egen Instagrambutik och dra nytta av alla fördelar som det innebär. Lycka till!

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa