⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man blockerar YouTube på iPad

Hur man blockerar YouTube på iPad

Att använda en iPad kan vara en underbar upplevelse, men ibland kan det vara nödvändigt att blockera vissa webbplatser för att hålla sig produktiv och förhindra distraktioner. Om du behöver blockera YouTube på din iPad, finns det flera sätt att göra det. I den här artikeln kommer vi att utforska olika metoderna för att blockera YouTube och hjälpa dig att välja den som passar dina behov bäst.

Varför blockera YouTube på iPad?

Innan vi går in i detalj om hur du blockerar YouTube på din iPad, låt oss först diskutera varför du skulle vilja göra det. Det finns flera skäl till varför du kanske vill blockera YouTube:

 • Förhindra distraktion: YouTube är känt för att vara en tidsfälla, där du kan fastna och spendera timmar på att titta på videor istället för att göra produktiva saker. Genom att blockera YouTube kan du undvika att bli distraherad och fokusera på det du behöver göra.
 • Barnsäkerhet: Om du delar din iPad med barn eller vill skydda dem från oönskade innehåll, kan du blockera YouTube för att säkerställa att de inte har åtkomst till olämpligt material.
 • Databegränsning: Om du har en begränsad dataplan kan att blockera YouTube hjälpa dig att undvika att använda upp för mycket data genom att strömma videor.

Hur man blockerar YouTube på iPad

Det finns flera sätt att blockera YouTube på din iPad, beroende på dina preferenser och behov. Här är några av de vanligaste metoderna:

Metod 1: Använda barnskyddsfunktioner

Om du delar din iPad med barn eller vill skydda dem från oönskat innehåll kan du använda iPadens inbyggda barnskyddsfunktioner för att blockera YouTube.

För att använda barnskyddsfunktionerna på din iPad, följ dessa steg:

 1. Gå till “Inställningar” på din iPad.
 2. Välj “Barnskydd” och aktivera det.
 3. Ställ in begränsningar för innehåll, appar och funktioner.
 4. Tryck på “Webbplatser” och välj “Begränsa vuxenwebbplatser”.
 5. Lägg till YouTube.com i listan över begränsade webbplatser.

Genom att använda barnskyddsfunktionerna på din iPad kan du enkelt blockera åtkomsten till YouTube och andra olämpliga webbplatser.

Metod 2: Installera en webbläsare med inbyggd webbplatsspärr

En annan metod för att blockera YouTube på din iPad är att installera en webbläsare med inbyggd webbplatsspärr. Det finns flera webbläsare tillgängliga som har inbyggda funktioner för att blockera specifika webbplatser.

Ett populärt alternativ är Mobicip, en webbläsare som är speciellt utformad för barnsäkerhet och blockerar oönskat innehåll. För att blockera YouTube med Mobicip, följ dessa steg:

 1. Ladda ner och installera Mobicip från App Store.
 2. Öppna Mobicip och skapa ett konto.
 3. Gå till “Inställningar” och välj “Webbplatsspärr”.
 4. Lägg till YouTube.com i listan över blockerade webbplatser.

Genom att använda en webbläsare med inbyggd webbplatsspärr kan du enkelt blockera åtkomsten till YouTube och andra oönskade webbplatser.

Metod 3: Använda ett tredjepartsfilter

Om du vill ha mer kontroll över vad som blockeras på din iPad kan du använda ett tredjepartsfilter. Det finns flera filterprogram tillgängliga som ger dig möjlighet att skräddarsy vilka webbplatser som blockeras.

Ett populärt alternativ är OpenDNS, en molntjänst som låter dig filtrera webbplatser på ditt nätverk. För att använda OpenDNS för att blockera YouTube på din iPad, följ dessa steg:

 1. Gå till OpenDNS webbplats och skapa ett konto.
 2. Konfigurera ditt nätverk för att använda OpenDNS-servern.
 3. Ställ in webbplatsfiltret på OpenDNS webbplats för att blockera YouTube.

Genom att använda ett tredjepartsfilter som OpenDNS kan du ha mer kontroll över vilka webbplatser som blockeras och anpassa filtret efter dina behov.

Sammanfattning

Att kunna blockera YouTube på din iPad kan vara till nytta av flera skäl, inklusive att undvika distraktioner, skydda barn från oönskat innehåll och hantera dataanvändning. Genom att använda barnskyddsfunktioner, installera en webbläsare med inbyggd webbplatsspärr eller använda ett tredjepartsfilter kan du enkelt blockera åtkomsten till YouTube och andra oönskade webbplatser. Välj den metod som passar dina behov bäst och njut av en mer produktiv och fokuserad användning av din iPad.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa