⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man tar bort YouTube-sökhistorik?

Hur man tar bort YouTube-sökhistorik?

För de flesta människor är YouTube en oumbärlig källa till underhållning, kunskap och inspiration. Men ibland kan det hända att det vi söker på YouTube är något vi inte vill att andra ska se. Det kan vara allt från privata intressen till personliga videos. Oavsett orsak kan det vara frustrerande att tänka på att vår sökhistorik kan vara tillgänglig för andra att se. Men oroa dig inte! I denna artikel kommer vi att utforska olika metoder för att ta bort YouTube-sökhistorik och skydda din integritet på plattformen. Så låt oss dyka in!

Hur man tar bort YouTube-sökhistorik från webbläsaren

Om du ofta använder YouTube via en webbläsare och vill ta bort din sökhistorik är det enkelt att göra det. Följ dessa enkla steg:

 1. Öppna webbläsaren på din dator eller mobila enhet och gå till YouTube.com.
 2. Logga in på ditt konto genom att klicka på “Logga in” längst upp till höger.
 3. Efter att du har loggat in, klicka på ditt användarnamn längst upp till höger för att få upp en rullgardinsmeny.
 4. Välj “Kontoinställningar” från menyvalet.
 5. Under fliken “Sekretess” hittar du alternativet “Rensa sökhistorik”. Klicka på den.
 6. En dialogruta kommer att dyka upp för att varna om konsekvenserna av att radera sökhistoriken. Klicka på “Radera sökhistorik” för att bekräfta.

Efter att du har följt dessa steg kommer YouTube att rensa din sökhistorik från webbläsaren. Det är dock viktigt att komma ihåg att det bara gäller den specifika webbläsaren och enheten du använde för att utföra dessa åtgärder. Om du använder YouTube på flera enheter eller med olika webbläsare, måste du upprepa denna process för var och en av dem.

Hur man tar bort YouTube-sökhistorik från mobilappen

För dem som använder YouTube-appen på sina mobila enheter finns det också ett sätt att ta bort sökhistorik. Följ dessa steg:

 1. Öppna YouTube-appen på din telefon eller surfplatta.
 2. Tryck på ikonen “Bibliotek” längst ned till höger.
 3. Välj “Historik” från listan över alternativ.
 4. Välj nu “Sökhistorik” för att komma åt all din tidigare sökning.
 5. Tryck på de tre prickarna till höger om varje sökning och välj “Radera” från menyn som visas.
 6. Bekräfta borttagningen genom att klicka på “OK”.

Efter att du har genomfört dessa åtgärder kommer YouTube-appen att ta bort den valda sökhistoriken från din mobil. Kom också ihåg att detta bara påverkar den enhet du använde för att utföra dessa instruktioner.

Vad händer om jag är inloggad på mitt YouTube-konto och tittar på videor?

Oavsett om du är inloggad på ditt YouTube-konto eller inte har du möjlighet att titta på videor utan att det registreras i din sökhistorik. Detta kan vara användbart om du vill hålla dina visningsvanor privat eller om du bara vill ha en paus från att ha dina aktiviteter registrerade.

För att uppnå detta kan du använda YouTube i “inkognito” eller “privat” läge. För att göra detta, följ dessa steg:

 1. Öppna din webbläsare och gå till YouTube.com.
 2. Högerklicka på webbläsarfönstret och välj “Öppna ett nytt inkognitofönster” (om du använder Chrome) eller “Öppna ett nytt privat fönster” (om du använder Safari).
 3. Logga in på ditt YouTube-konto genom att klicka på “Logga in” längst upp till höger.
 4. Titta på videor som vanligt, men notera att dina aktiviteter inte kommer att sparas i din sökhistorik eller visningshistorik.
 5. När du är klar med att använda YouTube i inkognito- eller privatläge kan du bara stänga det fönstret för att återgå till att använda YouTube som vanligt.

Genom att använda detta läge i din webbläsare kan du njuta av YouTube utan att behöva oroa dig för att din aktivitet registreras eller lagras.

Sammanfattning

Att kunna ta bort din YouTube-sökhistorik är viktigt för att skydda din integritet och bevara din personliga information. Genom att följa stegen i denna artikel kan du enkelt ta bort din sökhistorik från webbläsaren och appen. Du kan också använda inkognito- eller privatläge för att titta på videor utan att registrera aktivitet.

Kom ihåg att dessa åtgärder endast gäller för den specifika webbläsaren eller enheten du använder för att utföra dem. Om du använder YouTube på flera enheter, eller med olika webbläsare, måste du upprepa processen för varje enhet eller webbläsare separerat.

Säkerhet och integritet är viktiga aspekter när vi använder internet, och det är viktigt att vi känner oss bekväma och skyddade när vi utforskar digitalt innehåll. Genom att ta bort din YouTube-sökhistorik kan du ha en fridfull upplevelse på plattformen och njuta av allt vad YouTube har att erbjuda utan att oroa dig för andras blickar.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa