⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur många använder TikTok?

Hur många använder TikTok?

TikTok har blivit en av de mest populära sociala mediaplattformarna över hela världen. Appen, som lanserades 2016, har snabbt vuxit och har en enorm användarbas. Men hur många använder TikTok egentligen? I den här artikeln kommer vi att ta en grundlig titt på TikToks användarstatistik och hur plattformen har påverkat sociala medier-landskapet.

TikToks explosion av popularitet

TikTok, tidigare känd som Musical.ly, hade initialt en beskedlig användarbas när appen först lanserades. Men i slutet av 2018 började TikTok explodera i popularitet och har sedan dess fortsatt att växa i en imponerande takt. Enligt data från App Annie hade TikTok 2 miljarder nedladdningar i maj 2020 och var den näst mest nedladdade appen i världen under det året.

TikTok har blivit särskilt populär bland den yngre generationen, och är nu en av de mest använda sociala mediaplattformarna bland tonåringar och unga vuxna. De korta, kreativa och engagerande videoklippen har lockat användare från hela världen och skapat en global gemenskap av TikTok-användare.

Hur många människor använder TikTok?

Det är svårt att exakt fastställa antalet människor som använder TikTok, eftersom användarstatistiken ständigt förändras. Enligt TikToks publicerade data hade appen över 800 miljoner aktiva användare globalt i 2020. Denna siffra inkluderar både registrerade användare och de som regelbundet använder appen. Det är viktigt att komma ihåg att aktiva användare inte är samma sak som unika användare, eftersom en person kan ha flera konton på plattformen.

Enligt en rapport från DataReportal hade TikTok över 689 miljoner aktiva användare i januari 2021. Denna rapport hävdade också att TikTok hade över en miljard nedladdningar under det föregående året, vilket ger oss en uppfattning om appens popularitet.

TikToks popularitet i Sverige

I Sverige har TikTok också blivit en framgångssaga. Enligt Statista hade TikTok över 3,7 miljoner aktiva användare i Sverige i januari 2021. Appen har förvandlat sättet vi konsumerar och skapar videoinnehåll, och har lockat både unga och äldre användare.

Enligt en undersökning från YouGov var 34% av svenska användare i åldersgruppen 16-34 år aktiva på TikTok. Det är en imponerande siffra som visar hur populär appen har blivit bland den yngre generationen. TikTok har även blivit ett sätt för svenska användare att visa upp sin kreativitet och uttrycka sina åsikter.

TikTok och influencer-marknadsföring

En anledning till TikToks popularitet är dess framgång inom influencer-marknadsföring. Influencers på TikTok har förmågan att nå ut till miljoner människor och skapa viral spridning för produkter och varumärken. Genom att skapa engagerande och underhållande innehåll kan influencers locka enorma följarskaror på plattformen.

Många företag har börjat samarbeta med TikTok-influencers för att marknadsföra sina produkter och nå en ung och engagerad publik. Även om det är svårt att exakt mäta effekten av influencer-marknadsföring på TikTok, är det uppenbart att plattformen har skapat en ny och innehållsrik marknadsföringskanal.

Sammanfattning

I den här artikel har vi tittat närmare på antalet människor som använder TikTok över hela världen. Trots att exakta siffror är svåra att fastställa, indikerar data från olika källor att TikTok har en enorm användarbas. Med över 689 miljoner aktiva användare i januari 2021 har TikTok blivit en de mest populära sociala mediaplattformarna globalt.

Dess popularitet i Sverige är inte annorlunda, med över 3,7 miljoner aktiva användare i januari 2021. TikTok har förändrat sättet vi skapar och konsumerar videoinnehåll och har skapat en gemenskap av kreativa och engagerade användare från hela världen.

Genom influencer-marknadsföring har TikTok också blivit ett kraftfullt verktyg för varumärken att nå en stor publik och skapa buzz kring sina produkter. Appen har blivit mer än bara en social mediaplattform – den har blivit en global rörelse som påverkar popkulturen och marknadsföringsindustrin.

TikToks framgångssaga fortsätter att utvecklas, och det blir spännande att se vad framtiden har att erbjuda för denna banbrytande app.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa