⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur tar jag bort mitt Instagram-konto på min telefon?

Hur tar jag bort mitt Instagram-konto på min telefon?

Instagram har blivit en oerhört populär plattform för att dela bilder och visa upp ens liv för vänner och följare. Men det finns många olika skäl till varför man skulle vilja ta bort sitt Instagram-konto, oavsett om det är på grund av integritetsproblem eller bara för att man inte längre är intresserad av att vara en del av denna sociala medieplattform.

Hur tar jag bort mitt Instagram-konto på min telefon?

Att ta bort ditt Instagram-konto från din telefon är en relativt enkel process. Här är de steg du behöver följa:

 • 1. Öppna Instagram-appen på din telefon.
 • 2. Navigera till din profil genom att trycka på ikonen längst ner till höger på skärmen.
 • 3. Tryck på de tre horisontella linjerna längst upp till höger på profilsidan för att öppna sidomenyn.
 • 4. Scrolla ner till botten av sidomenyn och klicka på “Inställningar”.
 • 5. I inställningsmenyn klickar du på “Konto”.
 • 6. Bläddra ner tills du ser alternativet “Ta bort mitt konto” och klicka på det.
 • 7. Du kommer att bli ombedd att ange ditt lösenord för att bekräfta att du verkligen vill ta bort ditt konto. Ange ditt lösenord och klicka på “Ta bort mitt konto”.
 • 8. Nu har du tagit bort ditt Instagram-konto från din telefon.

Observera att du inte kan återställa ditt konto efter att du har tagit bort det. Om du ändrar dig och vill använda Instagram igen måste du skapa ett nytt konto.

Funderar du på att ta bort ditt Instagram-konto?

Om du funderar på att ta bort ditt Instagram-konto kan det vara bra att tänka över några saker innan du tar det slutgiltiga beslutet.

För det första kan du överväga att inaktivera ditt konto istället för att ta bort det helt. Genom att inaktivera ditt konto kommer ditt innehåll inte att vara tillgängligt för andra användare, men du behåller möjligheten att återaktivera kontot och återfå dina följare och innehåll om du ändrar dig senare.

Om du ändå bestämmer dig för att ta bort ditt konto, se till att säkerhetskopiera ditt innehåll innan du gör det. Instagram tillhandahåller inte en enkel metod för att ladda ner ditt innehåll, så det kan vara bra att använda tredjepartsverktyg för att säkerhetskopiera dina bilder och videos innan du tar bort kontot.

Det kan också vara bra att tänka över varför du vill ta bort ditt konto. Är det på grund av integritetsproblem, överanvändning av sociala medier eller bara för att du inte längre är intresserad av plattformen? Att reflektera över dessa frågor kan vara till hjälp för att fatta rätt beslut.

Vanliga frågor om att ta bort ett Instagram-konto:

Hur tar jag bort mitt Instagram-konto permanent?

För att ta bort ditt Instagram-konto permanent behöver du följa instruktionerna jag nämnde tidigare. Genom att ta bort ditt konto permanent kommer allt innehåll, inklusive följare, bilder och videos, att raderas och du kan inte återställa det senare.

Kommer någon att veta att jag har tagit bort mitt Instagram-konto?

Nej, andra användare kommer inte att få någon formell notis om att du har tagit bort ditt Instagram-konto. Däremot kommer ditt användarnamn och din profilbild inte att synas längre.

Hur tar jag bort mitt Instagram-konto permanent från Instagram-webbplatsen?

Om du föredrar att ta bort ditt konto från Instagram-webbplatsen istället för från din telefon, kan du göra det genom att följa samma instruktioner. Besök bara Instagram-webbplatsen och logga in på ditt konto för att komma åt inställningsmenyn och ta bort kontot därifrån.

Vad hände med mitt Instagram-konto när jag tog bort det?

När du tar bort ditt Instagram-konto kommer allt innehåll att raderas permanent. Det inkluderar alla bilder, videos och kommentarer du har delat. Dessutom kommer all information om dina följare och följa konton att tas bort.

Om du väljer att skapa ett nytt Instagram-konto efter att du har tagit bort ditt gamla konto kommer du inte att kunna återskapa samma användarnamn. Användarnamn är unika och kan bara användas av en person åt gången.

Hur tar jag bort mitt Instagram-konto permanent från min telefon utan att använda appen?

Om du inte vill använda appen för att ta bort ditt Instagram-konto permanent kan du istället använda webbläsaren på din telefon.

Följ dessa steg:

 • 1. Öppna webbläsaren på din telefon.
 • 2. Besök Instagram-webbplatsen och logga in på ditt konto.
 • 3. Navigera till inställningsmenyn genom att klicka på ditt användarnamn längst upp till höger på skärmen.
 • 4. Klicka på “Inställningar”.
 • 5. Klicka på “Säkerhet” i sidomenyn.
 • 6. Scrolla ner till alternativet “Ta bort mitt konto” och klicka på det.
 • 7. Ange ditt lösenord för att bekräfta att du vill ta bort ditt konto.
 • 8. Klicka på “Ta bort mitt konto” igen för att bekräfta.
 • 9. Nu har du tagit bort ditt Instagram-konto permanent från din telefon via webbläsaren.

Det är viktigt att notera att du inte kan återställa ditt konto efter att du har tagit bort det. Om du vill använda Instagram igen måste du skapa ett helt nytt konto från början.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa