⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Vad är skillnaden mellan ett inlägg och en story på Instagram?

En av de största förändringarna har varit tillkomsten av Stories, som har gjort det möjligt för användare att dela innehåll i ett tillfälligt format. Men vad är skillnaden mellan inlägg och stories på Instagram?

Vad är Instagram-inlägg?

Instagram-inlägg är det primära innehållet som användare delar på sina profiler. Dessa inlägg kan vara foton eller videor och visas i användarens flöde i kronologisk ordning. Inlägg kan vara permanenta och kan ses av alla som besöker användarens profil, såvida inte användaren har ställt in sitt konto som privat.

Vad är stories på Instagram?

Stories på Instagram är tillfälligt innehåll som försvinner efter 24 timmar. Dessa stories kan vara foton eller videor och visas högst upp i användarens flöde. Användarna kan lägga till olika filter, klistermärken och text i sina stories för att göra dem mer underhållande.

Skillnaden mellan inlägg och stories på Instagram

Varaktighet
Den största skillnaden mellan inlägg och stories på Instagram är innehållets varaktighet. Inlägg är permanenta och kan ses av vem som helst på användarens profil, medan stories är tillfälliga och försvinner efter 24 timmar.

Synlighet
Inlägg är synliga på användarens profil och kan ses av alla som besöker profilen, såvida inte användaren har ställt in sitt konto som privat. Stories är tillfälliga och visas högst upp i användarens flöde och kan endast ses av användarens följare eller personer som har fått tillgång till storyn via ett direktmeddelande.

Interaktivitet
Stories på Instagram är mer interaktiva än inlägg. Användare kan lägga till interaktiva element som enkätklistermärken, quizklistermärken och spel i sina berättelser. På så sätt kan användarna engagera sig mer och ge feedback och svar på sina stories.

Innehåll
Instagram-inlägg är vanligtvis mer kuraterade och meningsfulla eftersom de är permanenta och kan ses av alla. Stories, å andra sidan, kan innehålla mer informellt och spontant innehåll eftersom de är tillfälliga och kan tas bort efter 24 timmar. Användare kan använda stories för att dela mer personliga ögonblick från sin dag, medan inlägg vanligtvis används för att dela mer meningsfullt innehåll, till exempel viktiga händelser i deras liv eller professionella projekt.

När ska du använda Instagram-inlägg?

Instagram-inlägg bör användas när användaren vill dela innehåll som är meningsfullt och permanent. Det kan handla om bilder och videor från viktiga ögonblick i livet, yrkesprojekt eller tillkännagivanden. Inlägg är också användbara för att ge en allmän översikt över användarens profil och intressen.

När ska man använda stories på Instagram?

Stories på Instagram bör användas när användaren vill dela tillfälligt innehåll som kanske inte är tillräckligt viktigt för att stanna permanent på sin profil. Det kan handla om spontana ögonblick under dagen, underhållande foton eller videor eller interaktiva element som klistermärken med frågor eller quiz. Berättelser är också användbara för att ge en mer personlig och informell inblick i användarens liv.

Slutsats

Inlägg och stories på Instagram är två olika sätt att dela innehåll på plattformen. Inlägg är permanenta och meningsfulla, medan stories är tillfälliga och mer informella. Användare bör använda inlägg när de vill dela viktigt innehåll och stories när de vill dela mer informellt innehåll eller engagera sig med sina följare på ett mer interaktivt sätt.

Instagram Tjänster

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa