⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Vilka uppgifter samlar TikTok in?

Vilka uppgifter samlar TikTok in?

TikTok är en populär social medieplattform som lockar miljontals användare över hela världen. Men som med alla sociala medier är det viktigt att förstå vilka uppgifter som samlas in när du använder appen. I den här artikeln kommer vi att gå igenom vilka uppgifter TikTok samlar in och hur den använder dem.

Hur samlas uppgifterna in?

TikTok samlar in uppgifter från olika källor när du använder appen. Dessa källor inkluderar:

 • Information du ger: När du skapar ett TikTok-konto, kan du behöva ange viss information som ditt namn, din e-postadress eller ditt telefonnummer. Dessa uppgifter används för att identifiera och säkra ditt konto.
 • Gemensam information: TikTok samlar in viss information som delas offentligt av användarna, till exempel videoklipp eller kommentarer. Detta hjälper TikTok att visa relevant innehåll och anpassade rekommendationer till användare.
 • Information från din enhet: TikTok samlar in information om din enhet, till exempel din IP-adress, mobilenhets-ID och geografisk plats. Denna information hjälper TikTok att förstå var användare kommer från och leverera riktade annonser.
 • Cookies och liknande teknik: TikTok använder cookies och liknande teknik för att samla in information om hur du använder appen och vilka sidor du besöker. Detta hjälper TikTok att förbättra appens funktionalitet och analysera användarbeteenden.

Vilka uppgifter samlar TikTok in?

När det gäller vilka specifika uppgifter TikTok samlar in kan det vara användbart att känna till följande:

 • Användningsdata: TikTok samlar in information om hur du använder appen, till exempel vilka videoklipp du tittar på, hur länge du tittar på dem och vilka funktioner du använder. Denna information hjälper TikTok att förstå användarbeteenden och förbättra appens prestanda.
 • Registreringsdata: TikTok samlar in information som du ger när du skapar ett konto, till exempel ditt användarnamn, lösenord och profilbild. Denna information används för att identifiera ditt konto och ge dig tillgång till funktioner som anpassade rekommendationer.
 • Sociala nätverksdata: Om du ansluter ditt TikTok-konto till ett annat socialt nätverk som Facebook eller Instagram, kan TikTok samla in uppgifter från ditt konto på det sociala nätverket. Detta kan inkludera information om dina vänner, dina intressen och dina kontaktuppgifter. Det är viktigt att vara medveten om att denna information kan delas med det sociala nätverket enligt deras sekretesspolicy.
 • Kontaktinformation: Om du väljer att ge TikTok åtkomst till din kontaktlista på din enhet kan TikTok samla in information om dina kontakter. Detta hjälper TikTok att föreslå vänner och dela innehåll med andra användare.
 • Lokaliseringsdata: TikTok samlar in information om din geografiska plats baserat på din IP-adress eller andra tillgängliga tekniker. Denna information används för att visa lokalt anpassat innehåll och riktade annonser.

Hur används uppgifterna som samlas in?

De uppgifter som TikTok samlar in används på olika sätt för att förbättra användarupplevelsen och leverera relevant innehåll och annonser. Här är några tydliga användningsområden för uppgifterna:

 • Anpassade rekommendationer: TikTok använder insamlade data för att ge användare rekommendationer om vilka videoklipp de kan vara intresserade av. Detta görs med hjälp av algoritmer som analyserar användarbeteenden och preferenser.
 • Annonsering: TikTok använder uppgifterna för att visa riktade annonser till användare. Genom att förstå användares intressen och beteenden kan TikTok visa annonser för produkter och tjänster som kan vara relevanta för dem.
 • Analys: TikTok använder insamlade data för att analysera och förbättra appens prestanda och funktionalitet. Genom att analysera användarbeteenden och feedback kan TikTok identifiera områden där appen kan förbättras och göra uppdateringar och förbättringar.
 • Effektivitet och säkerhet: TikTok använder insamlade data för att säkerställa appens effektivitet och säkerhet. Detta inkluderar att förhindra bedrägerier, identifiera och hantera tekniska problem och skydda användares integritet.

Sammanfattning

I den här artikeln har vi gått igenom vilka uppgifter TikTok samlar in och hur de används för att förbättra användarupplevelsen och leverera relevant innehåll och annonser. Det är viktigt att vara medveten om vilka uppgifter du delar när du använder TikTok och hur de kan användas. Genom att förstå sekretesspolicyn och göra medvetna val kan du ha en säker och positiv upplevelse på plattformen.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa