⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur återställer du TikToks algoritm?

Hur återställer du TikToks algoritm?

Att förstå hur man återställer TikToks algoritm kan vara viktigt för användare som vill ha en fräsch start på sin upplevelse på plattformen. TikTok är en populär sociala medieplattform där användarna kan dela korta videoklipp. Genom att förstå hur algoritmen fungerar och vilka steg man kan ta för att återställa den kan användare få en mer skräddarsydd och engagerande upplevelse. I denna artikel kommer vi att undersöka olika sätt att återställa TikToks algoritm, inklusive hur man rensar sin visningshistorik, ändrar sina intresseområden och interagerar med innehåll på plattformen.

1. Rensa din visningshistorik

En enkel men effektiv metod för att återställa TikToks algoritm är att rensa din visningshistorik. Din visningshistorik är en samling av videoklipp som du tidigare har tittat på och som TikTok använder för att anpassa innehållet som visas i din ström. Genom att rensa din visningshistorik kan du “nollställa” algoritmen och börja om med en “fräsch” ström av innehåll.

För att rensa din visningshistorik följer du dessa steg:

 1. Öppna TikTok-appen.
 2. Klicka på din profilbild i nedre högra hörnet.
 3. Klicka på de tre prickarna i övre hörnet för att komma åt dina inställningar.
 4. Välj “Sekretess och säkerhet”.
 5. Klicka på “Rensa visningshistorik”.
 6. Bekräfta genom att klicka på “Rensa” i popup-fönstret.

Genom att rensa din visningshistorik börjar TikTok från början med att anpassa innehållet som visas i din ström. Detta ger dig en möjlighet att upptäcka nya och intressanta videoklipp och återställa din algoritm baserat på dina förändrade preferenser.

2. Ändra dina intresseområden

En annan metod för att återställa TikToks algoritm är att ändra dina intresseområden. TikTok använder information om vilken typ av innehåll du är intresserad av för att anpassa strömmen av videoklipp som visas i appen. Genom att ändra dina intresseområden kan du manipulera algoritmen för att visa dig annat innehåll.

För att ändra dina intresseområden följer du dessa steg:

 1. Öppna TikTok-appen.
 2. Klicka på din profilbild i nedre högra hörnet.
 3. Klicka på de tre prickarna i övre högra hörnet för att komma åt dina inställningar.
 4. Välj “Intressen”.

Här kan du lägga till eller ta bort intressen genom att klicka på plustecknet (+) eller ta bort-knappen (-). Genom att ändra dina intresseområden kan du styra vilken typ av innehåll som TikTok visar i din ström och därigenom manipulera algoritmen.

3. Interagera med innehåll på plattformen

För att ytterligare optimera din upplevelse på TikTok och återställa algoritmen är det viktigt att interagera med innehåll på plattformen. TikTok beaktar faktorer som gillningar, kommentarer, delningar och följningar för att bestämma vad du tycker är intressant och relevant.

Här är några sätt att interagera med innehåll på TikTok för att återställa algoritmen:

 • Gilla videoklipp som du faktiskt tycker om.
 • Kommentera på videoklipp med relevanta och meningsfulla kommentarer.
 • Dela videoklipp som du vill att andra ska se.
 • Följ konton som publicerar innehåll som du är intresserad av.

Genom att aktivt engagera dig med innehållet visar du TikTok vad du gillar och vad du vill se mer av. Detta hjälper algoritmen att lära sig dina preferenser och anpassa strömmen av innehåll därefter.

Avslutande tankar

Att återställa TikToks algoritm kan vara en bra strategi för användare som vill ha en ny upplevelse på plattformen. Genom att rensa sin visningshistorik, ändra sina intresseområden och interagera aktivt med innehållet kan man manipulera algoritmen för att visa önskat innehåll. Det är viktigt att komma ihåg att algoritmen är dynamisk och kontinuerligt lär sig av dina preferenser, så det kan vara en bra idé att regelbundet uppdatera och anpassa dina inställningar för att få den bästa möjliga upplevelsen på TikTok.

Kom ihåg att alla metoder som beskrivs i denna artikel är baserade på vår forskning och erfarenheter och kan variera beroende på plattformens uppdateringar och ändringar. Därför är det alltid bra att hålla sig uppdaterad och vara anpassningsbar för att få det bästa resultatet när du vill återställa TikToks algoritm.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa