⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man bäddar in en YouTube-video

Hur man bäddar in en YouTube-video

Att bädda in en YouTube-video på din webbplats eller blogg kan vara ett fantastiskt sätt att dela ditt favoritinnehåll med dina läsare. Det ger dem möjlighet att titta på videon direkt på din sida utan att behöva lämna den. Dessutom kan det hjälpa till att öka din webbplats trafik, engagemang och förbättra din ranking i sökmotorer som Google. I den här artikeln kommer jag att dela med mig av min erfarenhet och expertis för att hjälpa dig att bädda in en YouTube-video på ett enkelt sätt.

Hur man bäddar in en YouTube-video

Att bädda in en YouTube-video är en enkel process som bara tar några minuter. Här är stegen för att bädda in en YouTube-video på din webbplats eller blogg:

1. Hitta videon du vill bädda in: Gå till YouTube och sök efter videon du vill bädda in. När du har hittat rätt video, klicka på “Dela”-knappen under videon.

2. Klicka på “Bädda in”: När du klickar på “Dela”-knappen kommer du att se flera alternativ för att dela videon. Klicka på “Bädda in”-knappen, vilket öppnar en ruta med HTML-kod.

3. Kopiera HTML-koden: Markera och kopiera den HTML-kod som visas i rutan. Du kan göra det genom att högerklicka och välja “Kopiera” eller använda kortkommandot Ctrl + C (för Windows) eller Command + C (för Mac).

4. Klistra in HTML-koden på din webbplats eller blogg: Gå till din webbplats eller bloggs redigeringsläge och klistra in den kopierade HTML-koden på rätt plats. Det kan vara i en bloggpost, en sida eller en widget på sidan.

5. Kontrollera att videon fungerar: Spara dina ändringar och kontrollera att videon fungerar korrekt på din webbplats. Om allt har gjorts korrekt ska videon vara synlig och spela på sidan.

Så enkelt är det att bädda in en YouTube-video!

Nu när du vet hur man bäddar in en YouTube-video på din webbplats eller blogg, låt oss titta på några användbara tips och tricks som kan hjälpa dig att effektivt bädda in YouTube-videor och optimera din webbplats.

Tips för att bädda in en YouTube-video på bästa sätt

1. Välj rätt storlek: YouTube ger dig olika storlekar att välja mellan när du bäddar in en video. Du kan använda standardsstorleken som YouTube föreslår eller anpassa storleken enligt dina egna behov. Tänk på att använda en storlek som passar din webbplats design och layout.

2. Aktivera anpassade inställningar: När du är i bädda in-rutan kan du klicka på “Visa anpassade inställningar” för att få ytterligare alternativ. Här kan du välja om du vill visa eller dölja videotitel, speluppsättning och slutreklam. Anpassa dessa alternativ efter din egen preferens och behov.

3. Använd metadata: Du kan också använda ytterligare metadata i HTML-koden för att förbättra sökbarheten och indexeringen av videon. Till exempel kan du infoga relevanta nyckelord, en beskrivning av videon och ange en starttidpunkt om du vill börja videon från en viss tidpunkt.

4. Använd responsiv design: För att se till att din bäddade YouTube-video ser bra ut på alla enheter och skärmar, se till att din webbplats använder responsiv design. Detta innebär att din webbplats kommer att anpassa sig automatiskt efter skärmstorleken och säkerställa att videon visas i rätt proportioner.

5. Tillhandahåll relevant innehåll: När du bäddar in en YouTube-video på din webbplats, se till att det är relevant för din målgrupp och det ämne som tas upp på din sida. På så sätt kommer det att vara mer engagerande och användbart för dina läsare.

Slutsats

Att bädda in en YouTube-video är ett enkelt, men kraftfullt sätt att dela innehåll med dina läsare på din webbplats eller blogg. Genom att följa de enkla stegen och tipsen som jag har delat i den här artikeln kan du snabbt och enkelt bädda in YouTube-videor och förbättra din webbplats användarupplevelse. Kom ihåg att välja rätt storlek, anpassa inställningar, använda metadata och tillhandahålla relevant innehåll för att maximera effekten av dina bäddade videor. Lycka till och ha kul med att dela fantastiska videor med din publik!

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa