⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man får transkript av YouTube-video

Att kunna få tillgång till transkript av YouTube-videor är en ovärderlig resurs för många människor. Oavsett om du behöver en transkriberad version av videon för att stödja undervisning och lärande, för att göra innehållet tillgängligt för personer med hörselnedsättning eller bara för att få en textversion av det som sägs i videon, finns det flera sätt att få tillgång till transkript på YouTube. I den här artikeln kommer vi att utforska olika metoder och verktyg för att få transkript av YouTube-videor.

Hur man får transkript av YouTube-video

Att få tillgång till transkript av en YouTube-video är faktiskt enklare än du kanske tror. Det finns ett antal olika tillvägagångssätt och verktyg som du kan använda för att extrahera transkriptet från videon. Här är några metoder som du kan prova:

Transkriberare

En av de bästa och mest pålitliga sätten att få transkript av YouTube-videor är att använda en transkriberingstjänst eller ett verktyg. Dessa tjänster använder avancerade algoritmer och artificiell intelligens för att automatiskt transkribera ljudet från videon och generera en textversion av det som sägs.

Det finns många olika transkriberingstjänster och verktyg tillgängliga online, men några av de mest populära inkluderar rev.com, otter.ai och Happy Scribe. Dessa tjänster erbjuder snabba och noggranna transkriptioner och kan ge dig resultat av högsta kvalitet på kort tid. Du behöver bara ladda upp YouTube-videon till tjänsten, och den kommer att bearbeta ljudet och generera ett transkript i textformat.

YouTube Studio

Om du är en skapare på YouTube och har tillgång till YouTube Studio kan du faktiskt använda plattformens inbyggda transkriberingsverktyg för att få transkript av dina egna videor. YouTube Studio har ett automatiskt transkriberingsverktyg som kan generera transkript av ljudet i dina videor.

För att använda verktyget går du helt enkelt till YouTube Studio och navigerar till den video du vill få transkript av. Klicka sedan på fliken “Transkriptioner” och välj alternativet “Automatiskt transkribera”. YouTube kommer då att bearbeta ljudet i videon och generera ett transkript. Det är viktigt att notera att kvaliteten på det automatiskt genererade transkriptet kan variera beroende på ljudkvaliteten i videon och eventuella bakgrundsljud. Du kan alltid gå igenom och redigera transkriptet manuellt för att säkerställa att det är korrekt.

Google Docs

En annan metod som kan vara användbar för att få transkript av YouTube-videor är att använda Google Docs. Google Docs har en inbyggd funktion för taligenkänning som kan extrahera ljudet från videon och generera en textversion av det. Du kan enkelt använda denna funktion genom att följa dessa steg:

1. Öppna Google Docs och skapa ett nytt dokument.
2. Klicka på fliken “Verktyg” i menyraden och välj alternativet “Tal till text”.
3. En ny sidoruta kommer att öppnas. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid mikrofonikonen och välj alternativet “Ljud från dator”.
4. Starta videon på YouTube och spela in ljudet genom att klicka på den röda inspelningsknappen i Google Docs.
5. Google Docs kommer att bearbeta ljudet och generera en textversion av det som sägs i videon.

Det är viktigt att notera att det här är en automatisk process och kvaliteten på det genererade transkriptet kan variera beroende på ljudkvaliteten i videon och eventuella bakgrundsljud. Du kan behöva gå igenom och redigera transkriptet manuellt för att säkerställa att det är korrekt.

Slutsats

Att få tillgång till transkript av YouTube-videor kan vara enkelt och snabbt med hjälp av de olika metoderna och verktygen som finns tillgängliga. Oavsett om du är en YouTube-skapare eller bara en person som behöver tillgång till textversionen av det som sägs i en video, kan du använda transkriberingstjänster, YouTube Studio eller Google Docs för att extrahera transkriptet. Det är viktigt att komma ihåg att det automatiskt genererade transkriptet kanske inte är 100% korrekt och att du kanske behöver redigera det manuellt för att säkerställa dess noggrannhet. Med dessa verktyg och metoder kan du enkelt få transkript av YouTube-videor och få tillgång till värdefullt innehåll i textform.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa