⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man hittar raderade YouTube-videor

Hur man hittar raderade YouTube-videor

Letar du efter raderade YouTube-videor? Oroa dig inte, du är inte ensam. Många människor står inför samma problem när de försöker hitta en video som de tidigare sett eller sparats, bara för att upptäcka att den blivit borttagen. Men det finns sätt att lösa detta problem och återfå tillgången till de raderade videorna. I den här artikeln kommer jag att guida dig genom några effektiva metoder för att hitta raderade YouTube-videor och dela med mig av min expertis och erfarenhet på området. Så låt oss börja!

Varför blir videor raderade från YouTube?

Innan vi går in i detaljer om hur man hittar raderade YouTube-videor, låt oss först förstå varför videor blir raderade från plattformen. Det finns olika skäl till varför YouTube kan ta bort en video:

 1. Upphovsrättsintrång: Om en video bryter mot någons upphovsrätt kan ägaren av materialet begära att YouTube tar bort videon.
 2. Brott mot användarvillkoren: Om en video bryter mot YouTube’s användarvillkor, till exempel genom att innehålla olämpligt eller stötande material, kan den tas bort av plattformen.
 3. Skadligt eller farligt innehåll: YouTube tar bort videor som innehåller farligt eller skadligt innehåll såsom våld, mobbning eller hatbrott.
 4. Privatlivsproblem: Om en video bryter mot någons privatliv kan den personen begära att den tas bort från plattformen.

Dessa är bara några exempel på varför en video kan raderas från YouTube. Nu när vi har förstått varför detta kan hända, låt oss gå vidare till hur du kan hitta raderade YouTube-videor.

Hur man hittar raderade YouTube-videor: Metod 1 – Kolla i din historik

Ett av de första stegen du kan ta för att försöka hitta en raderad YouTube-video är att kontrollera din egen tittningshistorik. Om du tidigare har tittat på videon och den har blivit borttagen kan du fortfarande hitta information om den i din historik. Så här gör du:

 1. Öppna YouTube-appen eller webbplatsen och logga in på ditt konto.
 2. Klicka på ditt profilfoto i det övre högra hörnet av skärmen och välj “Historik”.
 3. Du kommer att se en lista över alla videor du har tittat på. Använd sökfältet för att söka efter den raderade videon.
 4. Om videon fortfarande finns tillgänglig kommer du att kunna klicka på den och titta på den som vanligt. Om videon har tagits bort kan du fortfarande se titeln, beskrivningen och andra detaljer om videon.

Genom att kontrollera din tittningshistorik kan du ha tur och hitta information om den raderade YouTube-videon. Men om videon inte visas i din historik eller om du inte kan komma åt den på något sätt, behöver du prova nästa metod.

Hur man hittar raderade YouTube-videor: Metod 2 – Använd en cachad version

En annan metod du kan använda för att hitta en raderad YouTube-video är att använda en cachad version av videon. Internetarkivets Wayback Machine är ett utmärkt verktyg för att hitta cachade versioner av webbsidor och kan också vara till hjälp för att hitta raderade YouTube-videor.

Följ dessa steg för att använda Wayback Machine:

 1. Gå till Wayback Machines webbplats (https://archive.org/web/).
 2. I sökfältet, skriv in URL:en för den raderade YouTube-videon. Till exempel: “https://www.youtube.com/watch?v=[videoid]”.
 3. Klicka på “Bla igenom historien” för att se om det finns några cachade versioner av videon.
 4. Om en cachad version finns tillgänglig, kan du klicka på datumet för att se videon som den såg ut vid den tiden.

Wayback Machine är inte alltid helt pålitlig och kan inte alltid hitta en cachad version av den raderade YouTube-videon. Men det är definitivt värt att prova om du vill försöka återfå tillgången till videon.

Hur man hittar raderade YouTube-videor: Metod 3 – Kontakta videons uppladdare

Ett annat alternativ du har för att hitta en raderad YouTube-video är att kontakta personen som laddade upp videon. Om du vet vem som har laddat upp videon, kan du försöka nå ut till dem och fråga om de har en kopia av videon eller om de kan ladda upp den igen.

Du kan använda YouTube’s inbyggda meddelandesystem för att skicka ett meddelande till användaren. För att göra det, följ dessa steg:

 1. Gå till YouTube’s webbplats och sök efter användarens kanal.
 2. Klicka på användarens profilbild för att gå till deras kanalsida.
 3. Klicka på “Om” fliken och leta efter kontaktuppgifter som e-postadress eller länkar till sociala medier.
 4. Använd den tillgängliga informationen för att nå ut till användaren och be om en kopia av den raderade videon.

Kom ihåg att detta bara fungerar om du vet vilken användare som har laddat upp videon och om de fortfarande är aktiva på plattformen. Om du inte har någon kontaktinformation eller om användaren inte svarar, kan du prova nästa metod.

Hur man hittar raderade YouTube-videor: Metod 4 – Använd externa webbplatser och verktyg

Det finns flera externa webbplatser och verktyg som kan hjälpa dig att hitta raderade YouTube-videor. Dessa webbplatser och verktyg kan ha kopior av raderade videor eller kan hjälpa dig att hitta information om videon från andra användare. Här är några exempel på populära webbplatser och verktyg:

Dessa webbplatser och verktyg kan vara till hjälp när du försöker hitta en raderad YouTube-video. Kom dock ihåg att de inte är officiella och att det är viktigt att vara försiktig när du använder dessa externa resurser. Se till att du bara laddar ner innehåll som inte bryter mot upphovsrätten eller YouTube’s användarvillkor.

Hur man hittar raderade YouTube-videor: Slutsats

Att förlora tillgången till en raderad YouTube-video kan vara frustrerande, men det finns sätt att försöka hitta och återfå videon. Genom att använda metoder som att kontrollera din historik, söka efter cachade versioner, kontakta videons uppladdare eller använda externa webbplatser och verktyg, ökar du dina chanser att hitta den raderade videon.

Kom ihåg att det inte alltid är möjligt att återfå tillgången till en raderad YouTube-video, särskilt om den har tagits bort på grund av upphovsrättsintrång eller andra allvarliga överträdelser. Men genom att använda de metoder som beskrivits i den här artikeln har du åtminstone en chans att hitta videon igen.

Hoppas att denna artikel har varit till hjälp för dig och önskar dig lycka till med att hitta dina raderade YouTube-videor!

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa