⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur man stänger av begränsat läge på YouTube?

Hur man stänger av begränsat läge på YouTube?

Hur man stänger av begränsat läge på YouTube? är en vanlig fråga bland användare som vill ha fullständig tillgång till alla videor på plattformen. Begränsat läge är en funktion som YouTube erbjuder för att skydda användare från oönskat eller olämpligt innehåll. Det kan dock vara frustrerande när du stöter på begränsningar som hindrar dig från att visa vissa videor. I den här artikeln kommer vi att utforska olika sätt att stänga av begränsat läge på YouTube och få tillgång till allt innehåll du vill titta på.

Varför är begränsat läge aktivt?

Innan vi dyker in i hur man stänger av begränsat läge på YouTube är det viktigt att förstå varför detta läge är aktivt. YouTube är en plattform som innehåller miljontals videor och det kan vara en utmaning att hålla borta olämpligt innehåll från användare i alla åldrar. Begränsat läge hjälper till att filtrera och blockera videor som kan anses vara olämpliga eller inte passande för yngre tittare.

Funktionen är utformad för att fungera som en extra säkerhetsbarriär för att skydda användarna, särskilt minderåriga, från att bli exponerade för innehåll som kan vara opassande, våldsamt eller offensivt. Som ett resultat kan användare uppleva att de inte kan visa vissa videor eller att deras videoupplevelse begränsas när begränsat läge är aktiverat.

Hur man stänger av begränsat läge på YouTube?

Det finns flera sätt att stänga av begränsat läge på YouTube och få fullständig tillgång till alla videor. Här är några populära metoder för att avaktivera denna funktion:

1. Stänga av begränsat läge via YouTube-kontoinställningarna

En av de enklaste sätten att stänga av begränsat läge på YouTube är att använda kontoinställningarna. Följ dessa steg för att inaktivera begränsat läge:

 1. Öppna YouTube och logga in på ditt konto.
 2. Klicka på din profilikon längst upp till höger på skärmen och välj “Inställningar”.
 3. Gå till avsnittet “Begränsat läge” längst ned på sidan.
 4. Stäng av begränsat läge genom att klicka på knappen bredvid “På”.
 5. Spara ändringarna genom att klicka på “Spara” längst ned på sidan.

Efter att du har stängt av begränsat läge kan du börja titta på alla videor utan några begränsningar.

2. Stänga av begränsat läge via YouTube-appen

Om du använder YouTube-appen på din mobiltelefon kan du också stänga av begränsat läge via appens inställningar. Följ dessa steg för att inaktivera begränsat läge:

 1. Öppna YouTube-appen på din mobiltelefon.
 2. Klicka på ditt profilfoto längst upp till höger på skärmen och välj “Inställningar”.
 3. Välj “Allmänt” i menyn Inställningar.
 4. Bläddra nedåt och leta efter alternativet “Begränsat läge”.
 5. Stäng av begränsat läge genom att klicka på knappen bredvid “På”.
 6. Spara ändringarna genom att trycka på bakåtpilen längst upp till vänster på skärmen.

Efter att du har stängt av begränsat läge kan du börja titta på alla videor utan några begränsningar även i YouTube-appen.

3. Stänga av begränsat läge med hjälp av URL-adressen

Om du snabbt vill ta bort begränsat läge för en enstaka video kan du göra det genom att ändra URL-adressen för videon. Följ dessa steg för att inaktivera begränsat läge med hjälp av URL-adressen:

 1. Kopiera URL-adressen för den videon du vill titta på.
 2. Öppna din webbläsare och klistra in URL-adressen.
 3. Leta efter texten “restrict” i URL-adressen.
 4. Ta bort “restrict” och ersätt det med “watch”.
 5. Tryck på Enter för att ladda om sidan.

Efter att du har ändrat URL-adressen bör video spelas upp utan något begränsat läge.

Säkerhet och begränsat läge på YouTube

I vissa fall är det bra att ha begränsat läge aktiverat på YouTube för att skydda minderåriga eller för att filtrera innehåll som du inte vill bli exponerad för. Om du är förälder och vill skydda dina barn från innehåll som kan vara olämpligt, kan du stänga av begränsat läge från dina barns enheter och använda YouTube Kids-appen, som är speciellt utformad för en säker visningsupplevelse för barn.

Det är viktigt att förstå att begränsat läge inte är 100% effektivt och det kan finnas möjlighet att olämpligt innehåll passerar igenom. Därför är det alltid bra att övervaka vad dina barn tittar på och ha en aktiv kommunikation om internetanvändning för att säkerställa en trygg online-upplevelse.

Sammanfattning

I denna artikel har vi utforskat olika sätt att stänga av begränsat läge på YouTube och få tillgång till alla videor på plattformen. Vi har gått igenom processen att stänga av begränsat läge via YouTube-kontoinställningarna och YouTube-appen, samt hur man tillfälligt stänger av begränsat läge med hjälp av URL-adressen för en enskild video.

Det är viktigt att komma ihåg att begränsat läge finns tillgängligt för att skydda användare från olämpligt innehåll och som ett säkerhetsverktyg för att filtrera innehåll på YouTube. Föräldrar bör överväga att använda begränsat läge och YouTube Kids-appen för att skapa en trygg och säker visningsupplevelse för sina barn. Samtidigt är det viktigt att vara medveten om att begränsat läge inte är perfekt och att det finns fortfarande risk för att kommer åt olämpligt innehåll.

Vi hoppas att denna artikel har hjälpt dig att förstå hur man stänger av begränsat läge på YouTube och att du nu kan njuta av att titta på alla videor du vill se på plattformen. Var noga med att följa åldersrekommendationer och riktlinjer för att skapa en säker och positiv YouTube-upplevelse för dig själv och för andra användare.

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa