⭐️ Registrerat företag

⏳ Snabb leverans på 0-15 minuter!

Hur stänger jag av föreslagna inlägg på Instagram?

Hur stänger jag av föreslagna inlägg på Instagram?

Instagram är en av världens mest populära sociala plattformar, med miljarder användare över hela världen. Det ger människor möjlighet att dela sina liv, ögonblick och upplevelser med vänner, familj och följare. Men ibland kan upplevelsen på Instagram bli lite överväldigande eller störd av de föreslagna inläggen som dyker upp i ditt flöde. Så, om du undrar “Hur stänger jag av föreslagna inlägg på Instagram?” har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln kommer jag att ge dig en detaljerad guide om hur du kan göra det och återta kontrollen över ditt flöde på Instagram.

Varför visas föreslagna inlägg på Instagram?

Instagram introducerade nyligen en ny funktion som kallas “Föreslagna inlägg”. Syftet med denna funktion är att visa dig inlägg från konton som du inte följer, men som kan vara av intresse för dig baserat på dina tidigare aktiviteter och dina följares aktiviteter. Det här kan vara något bra om du letar efter nya konton att följa eller om du vill upptäcka nytt innehåll. Men om du tycker att föreslagna inlägg är störande eller inte intressanta kan du enkelt stänga av dem.

Hur stänger jag av föreslagna inlägg på Instagram?

Det är ganska enkelt att stänga av föreslagna inlägg på Instagram. Här är en steg-för-steg guide:

  1. Öppna Instagram-appen på din mobil eller surfplatta.
  2. Gå till ditt personliga profil genom att trycka på ditt användarnamn längst ner på skärmen.
  3. Tryck sedan på de tre horisontella linjerna längst uppe till höger på skärmen för att öppna menyn.
  4. Bläddra nedåt i menyn tills du hittar “Inställningar”. Tryck på det för att öppna inställningssidan.
  5. På inställningssidan, bläddra igen tills du hittar “Konto”. Tryck på det för att öppna kontoinställningarna.
  6. Bland kontoinställningarna kommer du att se flera alternativ. Bläddra nedåt tills du hittar “Föreslagna inlägg” och tryck på det.
  7. På föreslagna inlägg-sidan kommer du att se en spak bredvid “Visa föreslagna inlägg”. Om spaken är blå och till höger betyder det att funktionen är aktiverad. Tryck på spaken för att stänga av den.
  8. Nu är föreslagna inlägg avstängda på din Instagram-app!

Det är verkligen så enkelt som det! Genom att följa dessa steg kan du ta bort föreslagna inlägg från ditt flöde och återställa ordningen och relevansen i dina inlägg.

Möjligheten att anpassa ditt Instagram-flöde

När du har stängt av föreslagna inlägg på Instagram kanske du också vill anpassa ditt flöde ytterligare för att få en ännu bättre upplevelse på plattformen. Här är några tips för att anpassa ditt Instagram-flöde:

Följ dina intressen

En av de bästa sakerna med Instagram är att du kan följa konton som intresserar dig. Om du älskar mode kan du följa modeinfluencer och modevarumärken. Om du är intresserad av mat kan du följa matbloggar och restauranger. Genom att följa konton som relaterar till dina intressen kan du fylla ditt flöde med inlägg som du verkligen vill se.

Snooza inlägg

Om det finns inlägg i ditt flöde som du inte är intresserad av kan du snooza dem. Detta innebär att inlägg från det kontot inte kommer att visas i ditt flöde under en viss tid. För att snooza ett inlägg behöver du bara trycka på trepunktsmenyn i det aktuella inlägget och välja “Snooza”. Du kan välja att snooza i en dag, en vecka eller en månad.

Använd listor

Instagram har en funktion som heter “Listor” som låter dig organisera dina följare i olika grupper. Du kan till exempel skapa en lista med dina närmaste vänner eller en lista med dina favoritkonton inom en viss kategori. Genom att använda listor kan du enkelt filtrera ditt flöde för att visa inlägg från specifika konton eller grupper av konton.

Interagera med aktivitetern på ditt flöde

En annan bra strategi för att anpassa ditt Instagram-flöde är att interagera med inlägg som du gillar. Om du gillar eller kommenterar inlägg från vissa konton kommer Instagram att märka detta och visa mer innehåll från dessa konton i ditt flöde. Genom att vara aktiv och engagerad på plattformen kan du forma ditt flöde efter dina preferenser.

Sammanfattning

Att stänga av föreslagna inlägg på Instagram är en enkel process som ger dig möjlighet att återfå kontrollen över ditt flöde. Genom att följa några enkla steg kan du ta bort störande eller ointressanta inlägg och forma ditt Instagram-flöde efter dina preferenser. Dessutom kan du använda olika anpassningsalternativ, som att följa konton inom dina intresseområden eller snooza inlägg, för att förbättra din upplevelse ytterligare. Kom ihåg att Instagram handlar om att dela och upptäcka, så var inte rädd för att anpassa plattformen efter dina egna preferenser och intressen. Lycka till!

Leverans på 0-15 minuter.

24 timmar om dygnet

Garanti

Alltid gratis påfyllning

Alltid redo att hjälpa till

Snabba svar på frågor

100% säker betalning

MasterCard / Visa